Bu haber doğru mu?

Bu haber doğru mu?

Rockta önce süper gruplara sonra mega gruplara alışkınız ama cazda böyle bir şey yoktu. Ya da yoktu mu diyeceğiz? Kimi süper gruplar zaman içinde turnelik projeler şeklinde kurulmuştu ama bu haber öyle yenir yutulur cinsten değil.

 

Mega Nova ilk konserini 24 ağustosta verecek

 

Başını Carlos Santana`nın çektiği, fikir babalığı da Santana`ya ait olan cazın ilk mega grubu Mega Nova Santana, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Marcus Miller ve Santanı`nın karısı davulcu Cindy Blackman`den oluşacak.

 

Haber The Rolling Stones dergisi kaynaklı, yani ciddi bir kaynak. Açıklamayı Stones`a bizzat Santana yapmış, hem de gülerek anlatmış. İlk başta, ortaya bir laf atalım taktiği devreye girmiş, Santana, Hancock ve Shorter`a `ne dersiniz, böyle bir laf yayalım mı` diye sormuş. Onlar da `tabii, yay, bakalım ne olacak` demişler ve işte, şimdi burdayız diyor. Onlarla her şeyi yaparım diye ekliyor.

 

Tabii bu isimlerin hepsi birbirini yüzyıldır tanıyan adamlar. Zaman içinde beraber çok iş yaptılar, hiç yabancılıkları yok. Grubun isme Wayne Shorter`ın 1969 tarihli solo albümü "Super Nova"ya duyulan saygının yansıması. İlk konser 24 ağustos akşamı Hollywood Bowl`da, sadece tek konserlik bir gösteri olarak planlanmış, gerisini konserden sonra düşünecekler.

 

Santana ve Shorter 1988 yılında birlikte turneye çıkmıştı. Shorter ve Hancock da 2004 yılında "Hymns for Peace" projesi için Montreux Caz Festivali`nde buluşmuştu. Miller ve Blackman Santana`nın 2012`deki yine Hollywood Bowl`daki Hancock liderliğinde "Celebrating Peace" kutlamalarında buluşmuştu. Yani, bir tek grup kurmadıkları kalmış, işte, şimdi o da oluyor. Bu olay büyür ve bir dünya turnesine dönüşür, orada pişer bize de düşer der misiniz? Hiç kolay gedli, hemen heveslenmeyelim. Hepsi yaşını başını almış adalar yapacakları müzik caz rock olacak. Shorter son İstanbul konserinde piyanoya yaslanmadan çalamıyordu bile, caz rock gibi bir müzik zor olmaz mı? Ya da ümid edelim mi, ne dersiniz.

 

Cazkolik.com / 21 Temmuz 2017, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.