Cazdan imgeler, şehirden sesler

Cazdan imgeler, şehirden sesler

Sadece Türkiye`nin değil, dünyanın da önde gelen festivallerinden Akbank Caz Festivali 3-19 Kasım arası gerçekleşecek ve 27. yaşını kutlayacağı festivalde sahne alacak isimlerin ilk bölümünü açıkladı, açıklanan ve açıklanacak yeni isimler heyecan verici bir festival yaşayacağımıza işaret ediyor.

 

Akbank Caz Festivali festival hareketliliğini geleneksel olarak yaz aylarında başlatıyor. Özellikle sosyal medyada üzerinde düzenlediği etkinliklerle farklı sanat disiplinlerini de festivale dahil eden festivali yeni bir çalışma başlattı.

 

Cazdan imgeler, şehirden sesler

 

Müziğin farklı renklerini şehrin farklı noktalarında müzikseverlerle buluşturacak olan festival 27. yılında, caz ve sanatı bir araya getiren Cazdan İmgeler, Şehirden Sesler projesine ev sahipliği yapıyor. Bant Mag. dergisinin küratörlüğünde seçilen ve farklı disiplinlerde üretim yapan 21 sanatçının eserlerinden oluşan sergi, 17 Temmuz – 27 Ağustos tarihleri arasında Akbank Sanat’ın Instagram hesabı üzerinden takip edilebilecek. İllüstrasyon, kolaj, video, vitray, tasarım, fotoğraf gibi farklı ifade biçimleri üzerinden “Şehrin Caz Hali”ne sanatsal bir bakış sunulan projede birbirinden önemli isimlerin eserleri yer alıyor.

 

Cazdan İmgeler, Şehirden Sesler projesinin yabancı sanatçılarından Caleb Neelon, Amerika’nın duayen grafiti sanatçılarından ve yazar. Daha önce İstanbul ve Hatay’da mural çalışmalarında bulunan Neelon, grafiti üzerine yazdığı kitaplarla da tanınıyor. Projenin diğer yabancı konuğu ise müzik grubu Dengue Fever ile Türkiye’yi birçok kez ziyaret etmiş olan Senon Williams. Projede, Türk caz ve rock müziğinin önemli figürleri Ceylan Ertem, Korhan Futacı, Yasemin Mori ve Berke Can Özcan projede birbirinden farklı üretimleriyle yer alıyorlar. Sergide ayrıca Sadi Güran, Murat Palta, Berkay Dağlar, Burak Dak ve Naz Tansel gibi illüstrasyon dünyasının önemli isimlerinin, Asuman Tanyaş, Levent Aygül, Pınar Akkurt, Merve Kılıçer, Aylin Güngör, Merve Özarslan, Meltem Şahin, Faruk Geyran, Ceren Bülbün gibi vitray, fotoğraf, kolaj, baskı, video ve tasarım gibi alanlarda üretimde bulunan isimlerin de eserleri bulunuyor. Detaylı bilgiyi www.akbanksanat.com`dan takip edebilirsiniz.

 

Cazkolik.com / 24 Temmuz 2017, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.