Mogambo`da caz geceleri başlıyor

Mogambo`da caz geceleri başlıyor

Mogambo ve caz kelimeleri birleşince tipik çağrışımlarla dolu nostalji motorları ister istemez harekete geçiyor. 1953 yılında sinema yönetmeni John Ford`un başrolünde Clark Cable, Grace Kelly ve Ava Gardner`ın oynadığı "Mogambo" filmi döneme damga vurmuştu. Özellikle Gardner`ın filmdeki dansları o sıra gençleri kimbilir nasıl etkilemişti. Filmin yarattığı fırtına Türkiye`de de etkili oldu. O dönem açılan gece klüplerine verilen popüler isimlerden biriydi Mogambo. Bu klüplerin en ünlüsü İzmir fuar alanında açılan ünlü Mogambo`dur. O dönem Cubano, Mogambo gibi isimlerin moda olduğu günler.

 

İzmir fuarı gazinolar döneminin gözde mekanı son dönem yeniden ayağa kalktı. Mogambo fuarda yine aynı yerinde mi bilmiyoruz ama üstünde büyük bir geçmişin anıları var. İzmir demek İzmir Enternasyonel Fuarı demektir. Fuar deyince de akla gazinolar gelir. Mogambo da onlardan biri. O günler artık geride kalsa da yeni dönemde şanına yakışır mevcudiyetlerini bulacaktır kuşkusuz Mogambo, Cubano gibi yerler. Nitekim Mogambo bu kez yanına caz kelimesini de alarak yola çıktı. Yeni değil, geçen sene de vardı.

 

İzmir`de fuar zamanı

 

86. İzmir Enternasyonel Fuarı 18-27 ağustos arası "enerji" temasıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor. Programı inceleyince anlıyoruz ki festival kapsamında fuarın klübü Mogambo`ya düşen rol içinde cazın da olduğu konserler, geniş kitleleri çekebilecek müzikli etkinlikler var. Mogambo festival süresince yaklaşık on kadar konsere ev sahipliği yapacak. Hemen ilk konser 19 ağustos akşamı eğer aynı isimli bir başkası değilse efsanevi Nina Simone`un 54 yaşındaki kızı Lisa Simone konseri olacak. Ertesi gün Bülent Ortaçgil, devamında Tuna Kiremitçi, yine bir ünlü Dee Dee Bridgewater`ın kızı China Moses, 24 ağustos akşamı Fatih Erkoç, ertesi gün Türkiye`de epey vakit geçiren Della Miles, 26 ağustos akşamı Ferit Odman ve son konser Zuhal Olcay olacak.

 

Madem Mogambo klübü hareket geçti ve İzmir`e yeniden güzel konserler yaşatmaya hazır o zaman umarız sadece fuar dönemi değil normal sezonda da böylesi konserleri bütün yıla yayan geniş bir repertuvara dönüştürür diyerek bu haberi de tamamlayalım.

 

Cazkolik.com / 05 Ağustos 2017, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.