Hediye Güven "On Bir Mevsim" albümünü yayınladı

Hediye Güven "On Bir Mevsim" albümünü yayınladı

Türkiye`de bu sene `jazzy pop` türünde hem pop hem caz adına heyecan veren çalışmalar yayınlandı. Elif Yakarçelik`in "Geçici" albümü ve Zeynep Özyılmazel"in "Zaman Olur" teklisinin ardından en yeni, en taze haber "Sarıl Bana" single`ıyla müthiş çıkış yapan Hediye Güven`in "On Bir Mevsim" albümü oldu.

 

İlk albümü "Yengeç"i 2012`de yayınlayan Güven aradan geçen beş yılı yeni müzikler ve sözlerle gayet iyi değerlendirdiği belli yeni albümü "On bir Mevsim"i 8 eylülde yayınladı. Albümün adı kendi içinde sanki bir sır saklar gibi, kente, parklara, ilişkilere ve hayata çiçek dürbünüyle bakan çalışmanın demlenip dinleyicisiyle buluşması arasında tam on bir mevsim var.

 

İlk albümü "Yengeç"le "On Bir Mevsim" arasındaki ilişkiyi `kayalıklardan şehirlere` doğru diyerek yorumlayan Güven yeni albümündeki tüm beste ve sözlere imza atmış. Gitarda Tolga Tümay, bas gitarda Burçak Kayacan, tuşlularda Uğur Onatkut ve davulla vurmalılarda Berk Sarıoğlu`nun olduğu çalışmada düzenlemeleri kendi dahil altı farklı isimle birlikte yapmış.

 

"On Bir Mevsim" tüm dijital platformlarda yayında

 

Yeni albümüne "Bir An" ve "Sarıl Bana" gibi arka arkaya çok güçlü iki şarkıyla başlayan Güven doğup büyüdüğü Melbourne yıllarından olmalı Türkçe telaffuzunda belli belirsiz, kendine özgü bir renge ve tada sahip. Özellikle bazı harfler kimi zaman şarkıların kendisi kadar kulağa etkili geliyor.

 

Albümde "Comfy Love" ve "You Are Gone" İngilizce, diğer şarkıların hepsi Türkçe. Beşinci sırada "Siyah Beyaz" Murat Çamkoru ile düet çalışma. Erkek sesi deyince bizde genellikle tenor sesler anlaşılırken Murat Çamkoru`nun bas tonu albümün ortasında sürprizli ve dikkat çekici.

 

Geride bırakmayı öğrenmeliyiz

 

İnat, inkar, isyan, intikam, anlayışsızlık, affetmemek, öç gibi insan ilişkilerini zehirleyen ne kadar olumsuz kavram varsa şarkılarda kullanmayı alışkanlık edinen, şarkıların böyle sattığını düşünen bir iklimimiz var, oysa, Hediye Güven "Sarıl Bana" gibi şarkılarıyla kısa hayatımızdakı mutlu anların sayısını daha da arttıran, "dünde kaldı unuttum bak" diyerek kendimize, ilişkilerimize ve hayata yeni şanslar vermenin gerekliliğinin altını çiziyor.

 

Şarkı sözlerinde bunu yaparken sözleri sarmalayan müzikleri de en akıcı, en likit halleriyle tercih eden Güven tuşlu çalgıların atmosferik fonuna Tolga Tümay`ın fanteziye kaçmayan temiz melodileri, Berk Sarıoğlu`nun vurmalı ritmiyle şarkıları bir çırpıda dinlenen, kimi parçaları dönüp dönüp tekrar keşfetme isteği uyandıran kayıtlar olmuş.

 

İçimizdeki yağmur mevsiminde

 

Önümüz sonbahar, yürürken, çalışırken, bir yerde otururken, arabada giderken, metroda ayakta dikilirken kulağımızdan içimize akacak en güzel şarkılar arasında olmaya aday bu güzel albümü bir an önce dinleme listenizin en üst sırasına almayı unutmayın.

 

Cazkolik.com / 14 Eylül 2017, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.