İlhan Erşahin yeni müzisyenlerle döndü

İlhan Erşahin yeni müzisyenlerle döndü

İlhan Erşahin yeni sezonu yeni projesi "Praia Futuro"yla karşılıyor. Her şeyiyle yeni bir çalışma elimizde tuttuğumuz albüm. İsimler yeni (en azından bizim buralar için), müzikler öyle, albüm yeni, sezon yeni, yıl yeni.

 

Kurucusu olduğu Nublu Records`dan yayınlanan çalışma tam bir caz rock albümü ama farklı bir rengi, tadı, havası var. Hatta, daha önemlisi, yetmişli yılların rock soundunu sevenler için tam bir sürpriz.

 

Albümün müzikal hikayesi bize bu gerçeği anlatıyor. "Praia Futuro" yetmişlerin başında, Brezilya`nın kuzey doğusunda (Erşahin`in Brazil müziği ve Brezilya`ya merakını da biliyoruz, klübü Nublu`yu orda açmıştı, hatta orada bir festival de düzenlemişti) yeralan "Udigrudi" akımının (Brezilya`da `underground` özellikler taşıyan karşı kültürel bir hareket) yeniden canlanmış hali diyebiliriz. Albümde çalan başta İlhan Erşahin, gitarist Catatau, davulcu Kalil ve basçı Dengue de böyle söylüyor.

 

Udigrudi`ler müzik yapmayı seven, bir çeşit tasasız hayat biçimini benimsemiş hippilerdi. O yıllarda, bu çeşit alt kültürler çok renkli, hayata enerji katan yenilikler üretirdi. Erşahin ve arkadaşlarının o dönemi ve müziğini yeniden ele alması hoş bir sürpriz. Hem dönemi tanıyanların, hatırlayanların çağırışımlarını harekete geçirecek özelliklere sahip, hem tanımayanlar için farklı bir tat olduğuna emin olduğumuz çalışmayı aşağıda yayına alıyoruz. Erşahin, muhtemelen bu kadroyla iki vakte kadar buralarda bir konser turnesine çıkacaktır, sahnede canlı izlemek daha iyi fikir verebilir.

 

Cazkolik.com / 22 Eylül 2017, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.