İş Sanat, dünyaca ünlü sanatçıların geçit yapacağı yeni sezon konser ve projelerini dün akşam duyurdu

İş Sanat, dünyaca ünlü sanatçıların geçit yapacağı yeni sezon konser ve projelerini dün akşam duyurdu

Sanatın bütününü kucaklayan geniş yelpazesiyle İş Sanat yeni sezon etkinliklerini dün akşam düzenlediği tanıtımla duyurdu.

 

Yedi ayı geçen sezon boyunca sanatın tüm dallarına ilişkin yerli/yabancı ama hepsi güncel sanatın taze ve heyecan verici projelerine sahnesinde yer verecek İş Sanat bu yıl on sekizinci sezonunu büyük konserler ve etkinliklerle kutlayacak.

 

3 kasım akşamı başlayacak sezonda klasik müzik ve caz tutkunlarını heyecanlandıracak projelere yer verecek olan İş Sanat sezona Eivind Gullberg Jensen yönetimindeki CSO konseriyle başlayacak. Konserlere ilişkin biletlerin 12 ekimde satışa çıkacağını ve İş Sanat biletlerinin günler, haftalar önceden bittiğini unutmayın.

 

Dünyanın dört yanından ödüllü solistler, köklü topluluklar

 

İş Sanat sahnesinde yer verdiği projelerde özellikle klasik ve caz konserlerinde sahnede ödüllü virtüöz solistlere ve müzik dünyasına damgasını vurmuş köklü topluluklara yer vermeye özen gösteriyor.

 

İş Sanat yılbaşı konseri geleneğine sahip bir salon

 

Her sene yılbaşı özel konseri düzenleyen ve bu konuda seçkin bir geleneği takip eden İş Sanat`ta bu yıl maestro John Rigby yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası İngiliz tenor Nicky Spence`e eşlik edecek ve müzikseverler bir Viyana gecesi yaşayacak.

 

Caz dünyasının en önemli virtüözlerinden akordeonist Richard Galliano klasik müzik konserinde

 

Caz müzisyeni Richard Galliano`yu son yıllarda klasik müzik projelerinde dinemeye alıştık. Sanatçı bu yıl da böyle bir konserde yeralacak. 9 ocak akşamı Zürih Oda Orkestrasına Galliano akordeonuyla, Arabella Steinbacher de kemanıyla eşlik edecek.

 

Cazseverler İş Sanat konserlerinde kimleri izleyecek?

 

İş Sanat İstanbullu cazkoliklerin, yani bizlerin kaçırmak istemeyeceği konserleri sahnesinde ağırlamaya hazırlanıyor. Sezonun ilk konseri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de çok sevilen ve dinlenen Lisa Ekhdal konseri olacak. Ünlü solisti 23 kasım akşamı izlemeye hazırlanın.

 

Bu sezon izleyeceğimiz bir diğer solist ise 15 şubat akşamı Hailey Tuck olacak. Sanatçıya Eric Harland, Joe sanders ve Rick Simpson gibi herbiri birer yıldız olan isimler eşlik edecek.

 

Hem cazseverlerin hem dünya müziği tutkunlarının çok sevdiği isimlerden Buika da bu sezon İş Sanat sahnesinde olacak. Benzer tarzda bir diğer isim de egenin karşı kıyısından Nina Zilli ile Silvia Perez Cruz konser verecek starlar arasında.

 

Caz piyanisti Tuluğ Tırpan bu sezon farklı bir projeyle İş Sanat`ta yer alacak. Mevlana`dan Aşık Veysel`e Anadolu ozanlarının türkülerini daha önce denenmemiş bir tarzda seslendirecek olan Tırpan`ın projesinde sesleriyle Okan Yalabık, Zara, Erdal Erzincan ve neyzen Burcu Karadağ yer alacak.

 

İş Sanat dans projeleri de dünya çapında

 

Dans projelerinden caz ve klasik müzikleri bolca kullanan modern ekipler arasında bu sene modern dansın süperstarlarından kabul edilen Carlos Acosta`nın Acosta Danza topluluğunu, sayısız dünya şampiyonlukları bulunan Pokemon Crew`u izlemek mümkün olacak.

 

Tüm bunların yanında genç sanatçılar, edebiyatla ilgili projeler, çocuklar için yeni içerikler, şiirler, anlatılar, tiyatrolar da sezonun ayrılmaz etkinlikleri arasında yerini alacak. Siz de bir an önce seçiminizi yapıp biletinizi almaya bakın deriz.

 

Cazkolik.com / 04 Ekim 2017, Çarşamba

 

İş Sanat konser ve etkinlik sezonu boyunca geniş ve kalabalık bir ekip destek veriyor.

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.