Üç dünyanın yıldızları Uluslararası Antalya Piyano Festivali`nde buluşacak

Üç dünyanın yıldızları Uluslararası Antalya Piyano Festivali`nde buluşacak

Bu yıl 18cisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Piyano Festivali 1 Kasım`da başlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi`nin himayesinde gerçekleşen, her yıl sanatseverlerce heyecanla beklenen festival, bir kez daha klasik müzik, caz ve flamenko dünyasından müzisyenleri müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

 

Bu yıl festivalde yıldızlar geçidi yaşanacak

 

Dünyaca ünlü şefler Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy`un yanısıra, Manolo Carrasco, Stéphane Blet, Cem Esen, Cemil Yener Gökbudak, Emre Elivar, Ariadna Castellanos, Çağ Erçağ, Nurkan Renda, Luz Casal, Güher Süher Pekinel gibi birbirinden ünlü yerli ve yabancı sanatçılar yer alıyor. Festivalin sanat yönetmenliği görevini orkestra şefimiz Gürer Aykal üstleniyor.

 

Antalya Uluslararası Piyano Festivali 1 Kasım - 2 Aralık arası Antalya`da!

 

Piyano Flamenko dendiğinde dünya çapında akla gelen ilk isimlerden ve geçen sene festivalde verdiği konserle Antalyalı müzikseverleri hayran bırakan, özel gösterisi `Sounds from Spain` (İspanya`dan Sesler) ile İspanyol flamenko piyanisti Manolo Carrasco (1 kasım), Liszt`in dev eseri Faust Senfonisi`ni piyanoya uyarlayarak müzik dünyasında ayrı yer edinen ve 12 adet Türk-Osmanlı Rapsodisi bestesi bulunan Stéphane Blet (4 kasım), her yıl `Kamuran Gündemir Anısına` düzenlenen resitallerde yer alan genç piyanistimiz Cem Esen (8 kasım) ve yine en yetenekli genç piyanistlerimizden Cemil Yener Gökbudak (15 kasım), uluslararası piyano yarışmalarında kazandığı ödüllerle yeteneğini taçlandıran dünyaca ünlü piyanistimiz Emre Elivar (10 kasım), müzik otoritelerince "neslinin en ilginç caz müzisyenlerinden biri" olarak gösterilen İspanyol piyanist ve besteci Ariadna Castellanos (17 kasım), yetenekli çellistimiz Çağ Erçağ ve gitar virtüözü Nurkan Renda (22 kasım), Pedro Almodovar`ın `Yüksek Topuklar` filminin unutulmaz sesi İspanyol diva Luz Casal (26 kasım), dünyaca ünlü piyano solistlerimiz Güher ve Süher Pekinel gibi klasik müzik, caz ve flamenko dünyasından birçok yıldız isim bu yıl festivalde yer alacak. Festival şef Leonard Slatkin`in yöneteceği Güher Süher Pekinel Piyano İkilisi konseriyle son bulacak.

 

Festivalde ayrıca 29 kasımda 100 genç müzisyenden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Antalya Kültür Merkezi`nde bir konser verecek.

 

Cazkolik.com / 17 Ekim 2017, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.