Sezon boyu müzik fırtınası

Sezon boyu müzik fırtınası

İstanbul’un seçkin etkinlik ve performans merkezi Borusan Müzik Evi, bu sezon da müzikseverleri yeni müzikler, elektronik, `world` ve caz müziğin ünlü isimleriyle buluşturacak. Yezi sezon etkinlik takvini açıklayan Borusan Müzik Evi ilk konser olarak 9 kasım akşamı önemli bir performansa ev sahipliği yapacak.

 

Sezonun açılış konserinde Songs from a Breeze`in müziğine Soweto Kinch eşlik edecek

 

Borusan Müzik Evi sezonun ilk performansı olarak geçen ocak Deniz Taşar ve Şentürk Öztaş`ın "Songs from a Breeze" albümü yayınlanmış ve albüm güzel ilgi görmüştü, 9 kasım akşamı ikili yeni sezonun ilk performanslarından biri için Borusan Müzik Evi`nde sahne alacak ama bir de konukları var, geçen sene yayınladığı "Nanogram" albümüyle dikkatleri üzerin çeken tenor saksofonca Soweto Kinch de gecenin merakla beklenen konuğu.

 

Sezonda izleyeceğimiz diğer isimler

 

Bu yıl Borusan Müzik Evi’nde, ABSTRA, Andreas Kaling, Bart Maris, Gabriel Prokofiev, Klavikon, Akademi BİFO, Çağatay Çetin, Jonathan Finlayson, Ece Demirci, F.M. Einheit,  Batur Sönmez, ADHD, sa.ne.na , Mercan Dede, Deniz Tekin, Özgür Can Çoban, Erdem Helvacıoğlu, Nilüfer Ormanlı, Mehmet Can Özer, Sıfır, Reverie Falls on All, Başar Ünder, Koray Tahiroğlu, Ruins, Made to Break, Dzambo Agushev, Auditive Connection, Lahza, Hezarfen Ensemble, Johanna Borchert ve Borusan Çocuk Korosu gibi topluluklar ve sanatçılar sezon boyunca yer alacak.

 

Yeni albüm lansman gecesi

 

Geçmişten günümüze yerli deneysel müziğe odaklanan, Sub Rosa’dan çıkan Anthology of Turkish Experimental Music albümünün lansmanı ise 11 Kasım Cumartesi akşamı pek çok sanatçının katılımıyla Borusan Müzik Evi’nde yapılacak. Bunun yanı sıra, Borusan Sanat ve KOD Müzik işbirliğiyle bu sezon da devam edecek Nova Muzak serisi konserinde, Ken Vandermark’ın son dönem gözde projelerinden Made to Break dörtlüsü ve Japon ikili Ruins ağırlanacak.

 

Mercan Dede ise art arda üç gece konser verecek. Sanatçı konserlerinden ilkinde “Secret Tribe” projesiyle son dönem dikkat çeken genç sanatçılardan Deniz Tekin ve Makedonya’nın ünlü trompetçisi Dzambo Agushev’i konuk edecek. Sürpriz sanatçıların da katılacağı ikinci konserde dinleyicilere, ilk çıkardığı albüm Sufi Dreams’ten, en son yayımlanan Dünya albümüne uzanan, 20 yılın birikimiyle oluşturulmuş bir seçkiyi sunacak. Mercan Dede’nin “Secret Tribe” projesi kapsamında vereceği son konserine ise usta yorumcu Özgür Can Çoban konuk olacak.

 

Borusan Müzik Evi’nde bu sezonun son konserini ise, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın sürekli şefi ve sanat yönetmeni Sascha Goetzel ile yönetmen Yekta Kara’nın yanı sıra pek çok yerli ve yabancı eğitimciyle çalışan Akademi BİFO katılımcıları verecek. Konserde, Akademi BİFO katılımcıları sevilen arya ve düetlerden oluşan bir programla karşınızda olacak.

 

Cazkolik.com / 01 Kasım 2017, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.