Müzikte İstanbul Fransız rüzgarları, Ankara ise kuzeyden gelen rüzgarların etkisi altına girecek

Müzikte İstanbul Fransız rüzgarları, Ankara ise kuzeyden gelen rüzgarların etkisi altına girecek

İstanbul`da Fransız rüzgarları

 

İstanbul 27. Akbank Caz Festivalini yavaş yavaş uğurlarken 17 milyonluk dev metropol konser temposunda düşüş yaşanmasına müsaade etmeyeceğini, yanına Ankara`yı da alarak konser yelpazesini çeşitlendirirken müzikal derinliği artıracağını da göstermeye hazırlanıyor. Hem de fazla beklemeden, hemen, bu ay içinde.

 

XXF Very Very French Festival

 

Belki pekçok müziksever bu festivale hâlâ yabancı, yeni bir hareketlilik zira, herhalde en fazla iki yaşında ve başını İstanbul Fransız Kültür Merkezi çekiyor. Şehrin kültür hayatına sayısız katkısı olan Fransız Kültür Merkezi 23 kasım ile 6 aralık günleri arası Renault markası sponsorluğunda ve Babylon`da gerçekleşecek konserlere imza atacak. Hemen çoğunu ya festiva sahnelerinde ya sezon konserlerinde izlediğimiz ve izlemeyi sevdiğimiz isimleri izleceğiz.

 

Kimler bu isimler?

 

23 kasım günü iki önemli isimle başlıyoruz; Amadou Mariam. U2, Blur, Coldplay ve David Gilmour gibi süper isimlerle aynı sahneleri paylaşan Malili Afro blues ikilisi görme engelli olmasına rağmen engelleri aşarak dünyayı müzikleriyle donatıyor ve 23 kasım akşamı Babylon`da olacaklar.

 

24 kasım akşamı Fransız DJ ve prodüktör, elektronik müzik ortamının önde gelen isimlerinden Kartell French house, nu disco ve elektronik işlerde yenilikçi müzikler dinletecek. ynı gecenin devamındaysa yne bir Fransız Cézaire var. Ünlü plak şirketi Roche Musique`nin kurucusu ve direktörü funk, house ve hip hop alanında çarpıcı işlere imza atıyor.

 

25 kasım akşamı ise çok tanınan, ülkemizde sayısız konser veren Fransız caz trompetçisi Erik Truffaz var.

 

30 kasım perşembe akşamı akordeonuyla Türkiye`den çok sayıda yeni hayran kazanan Vincent Peirani, 2 aralık akşamı G-House akımının öncülerinden Amine Edge Dance`i ve 6 aralık akşamı ise saykodelik müziğin Fransızları Aquaserge ve ile indie pop dörtlüsü Juniore`yi izlemek mümkün.

 

Ankara`da kuzey rüzgarları

 

Haberin başında İstanbul için ne yazdıksa Ankara için de geçerli ama şöyle; Ankara`nın önde gelen organizasyon firması Altus son iki-üç senedir İskandinav müziklerinden oluşan birkaç günlük Ankara Nordik Müzik Günleri adı altında organizasyonlar yapıyor ve oldukça da rağbet görüyor bu konserler. 28 ile 30 kasım, üç gün üç konserle yine böyle hareketli geceler yaşayacak Ankaralı müzikseverler.

 

Peki kimler var?

 

28 kasım salı günü Danimarkalı teatral art-rock/pop grubu Blaume Blaume ile açılış yapılacak. 29 kasım çarşamba günü Norveçli trip-hop grubu Flunk müzikseverleri inanılmaz bir yolculuğa çıkaracak. İsveç`in soğuğunu tropikal iklime çeviren indie pop harikası Jens Lekman ise 30 kasım perşembe akşamı müzikleriyle izleyenlerin içini kıpır kıpır edecek bir finale imza atacak. Bizden söylemesi. Kaçırmayın.

 

Cazkolik.com / 17 Kasım 2017, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.