Lizbon`un fado evlerinde dinlenenler, Mali`den elektrikli blues, Romen folkunda balkan sırları, Estonyalı kemancıdan elektronik sınırlara

Lizbon`un fado evlerinde dinlenenler, Mali`den elektrikli blues, Romen folkunda balkan sırları, Estonyalı kemancıdan elektronik sınırlara

Beyoğlu Akbank Sanat, aralık ayında dört ayrı coğrafyanın müzisyenlerini ve yerel müziklerini bir araya getirdiği Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri ile farklı kültürleri tanımamıza imkan sağlıyor. Konserler 6 Aralık 2017, Çarşamba günü Duran Duran grubunun solisti Simon le Bon`dan övgü alan Estonyalı kemancı ve vokalist Maarja Nuut`un vereceği konserle başlıyor. Geleneksel Estonya halk ezgilerini elektroniklerle birleştireceği konserde orijinal, katmanlı ses manzaraları yaratacak.

 

Keman, vokal ve klavyenin yanı sıra, pan flüt ve cimbalom gibi otantik enstrümanları kullanan Andrei Racu Band 13 Aralık 2017, Çarşamba günü vereceği konserde Romen folk müziğinden örnek sunarken; Avrupa Dünya Müziği listelerinde bir numaraya yükselen n`goni sanatçısı Abou Diarra, üçlüsüyle 20 Aralık 2017, Çarşamba günü gerçekleştireceği konserde Mali`nin geleneksel Mandingo müziği ve bluesu biraraya getirecek.

 

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, otantik fadonun özel sesi ve Lizbon`un saygın fado evlerinde söyleyen Tânia Oleiro`nun üçlüsüyle 27 Aralık 2017, Çarşamba günü dinleyicileri fadonun büyüsü ve melankolisi ile buluşturacağı konser ile sona erecek.

 

Marja Nuut ile köy müziğinden elektronik tavırlara

 

2013`de ilk albümü "Soolo" ile otoritelerin beğenisini alan ünlü kemancı, minimalizm ve deneysel müziği savaş öncesi Avrupa`daki köy müziği gelenekleriyle buluşturarak, geleneksel dans melodilerini ve şarkılarını canlı elektronikler ile birleştiriyor.

 

Maarja Nuut: Keman, vokal
Tarih: 6 Aralık 2017, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL., Öğrenci: 10 TL.

 

 


 

Romen folk müziğinde balkan sırları

 

Geleneksel Romen müziği çalan profesyonellerden oluşan Andrei Racu Band, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamında 13 Aralık 2017, Çarşamba günü vereceği konserde Romen folk müziğinin güzelliklerini dinleyiciler ile paylaşacak.

 

Andrei Racu: Keman
Ana Maria Racu: Vokal
Dorina Baciu Ursuianu: Pan flüt
Florin Mihalache: Cimbalom
George R?ducan: Klavye
Tarih: 13 Aralık 2017, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL., Öğrenci: 10 TL.

 


 

Mali Madingo müziğinde elektrikli blues

 

Avrupa Dünya Müziği listelerinde Ocak 2017`de bir numaraya yükselen n`goni sanatçısı Abou Diarra, ataları Mandingo avcılarının kültüründen ilham alan, kendine sıradışı bir yol çizmiş Malili bir n`goni (Mandingo arpı) sanatçısı. Vokalde ve N`ogni`de Abou Diarra, klavyede Moussa Koita, perküsyonda Daou Tiere`den oluşan Abou Diarra Trio 20 Aralık 2017, Çarşamba günü gerçekleştireceği konserde Mali`nin geleneksel Mandingo müziği ve blues`u bir araya getirecek.

 

Abou Diarra: Vokal/N`goni
Moussa Koita: Geri vokaller/klavye
Daou Tiere: Perküsyon
Tarih: 20 Aralık 2017, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL., Öğrenci: 10 TL.

 

 


 

Lizbon`un fado evlerinde bu şarkılar dinleniyor

 

Geleneksel fadonun en özel seslerinden olan ve Lizbon`un en saygın fado evlerinde sahne alan Tânia Oleiro, 27 Aralık 2017, Çarşamba günü, üçlüsüyle gerçekleştirecekleri "Portekiz`den Bir Fado Akşamı" adını taşıyan Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri`nin son konserinde dinleyicileri fadonun büyüsü ve melankolisi ile buluşturacak.

 

Tânia Oleiro: Vokal
Bernardo Couto: Portekiz gitarı
Pedro Pinhal: Viola de fado
Tarih: 27 Aralık 2017, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL., Öğrenci: 10 TL

 

Cazkolik.com / 28 Kasım 2017, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.