Türkiye caz sahnesinin önde gelen solistleri bu ay Gabbro`da buluşacak

Türkiye caz sahnesinin önde gelen solistleri bu ay Gabbro`da buluşacak

İstanbul`un en güzel manzaralarından birine sahip Swissotel`in romantik atmosferinde caz müziğin iki usta ismini dinlemek isteyen mutlaka otelin French Brasserie Bar`ı Gabbro`ya uğramalı derim.

 

Niye derim anlatıyım

 

Yine Swissotel`in bundan bir süre öncesine kadar hayli ilgi gören, sahnesinde dünyaca ünlü isimlerin yeraldığı Ambassadeur Bar vardı ve genellikle programında caz müziğine ağırlık verirdi. Ambassadeur Bar yenilenerek Gabbro oldu, hem menüsünde nefis yemekler var hem de müzikler, özellikle müzikler. Gabbro bar bu yıl misafirlerini haftanın beş gecesi iyi müzikle, özellikle de cuma ve cumartesi geceleri cazla ağırlamak istiyor ve tabii yemekleriyle de. Ağırlıklı olarak da vokal caza yer verecekler.

 

Nilüfer Verdi ve Sibel Köse yıllar sonra aynı sahnedeydi

 

Cuma ve cumartesi geceleri Nilüfer Verdi`nin üçlüsüyle eşlik edeceği solistere ait. Verdi`nin buradaki performansları yeni değil daha önce iki yıl çalmıştı ve o zamanki kadrosunda 2007 yılında kaybettiğimiz Nükhet Ruacan solist olarak, gitarda Neşet Ruacan, basta Mahmut Yalay ve davulda Cezmi Başeğmez gibi usta isimler Verdi`nin piyanosuna eşlik etmişti, hatta, Verdi`nin ilk albümü "Mânâ"nın tohumlarının da burada atıldığını o geceki sohbetimizde bana fısıldamıştı.

 

Swisotel`de bütün canlı müzik programlarını Gözde van Lier düzenliyor, Verdi ile birlikte van Lier oteli beklentileri paralelinde sezonun programını hazırladılar. Her cuma gecesi farklı solistlerin yeralacağı konseptin ilkinde, 17 kasım akşamı sahnede Sibel Köse vardı. Sevgili Nilüfer`le konuşurken bana; "hem Ayşe Gencer hem Sibel Köse benim çok sevdiğim aradaşlarımdır ve onlarla aynı sahneyi paylaşmaktan büyük keyif alırım" demişti. O gece trioda genç basçı Enver Muhammedi vardı, topluluk sahnede çalarken bir ara Nilüfer`le gözgöze geldik, gözleriyle bana Muhammedi`yi işaret ederek `bu gence dikkat et, çok iyi çalıyor` dedi.

 

Onbeş günde bir cumartesi akşamları İpek Dinç Yüce ve Evrim Özşuca`nın sesiyle yer alacağı trionun diğer isimleri de farklı farklı kişiler olacak.

 

Tam program aşağıdaki gibi;

01 Aralık: Nilüfer Verdi Trio, solist: Eren Noyan
02 Aralık: Nilüfer Verdi Trio feat. İpek Dinç Yüce
08 Aralık: Nilüfer Verdi Trio, konuk: İpek Göztepe
09 Aralık: Nilüfer Verdi Trio feat. Evrim Özşuca
15 Aralık: Nilüfer Verdi Trio, konuk: Can Bora Genç
16 Aralık: Nilüfer Verdi Trio feat. Ülkü Aybala Sunat
22 Aralık: Nilüfer verdi Trio Latin Brazil Ensemble (Asena Akan, Murat Arkan)
23 Aralık: Nilüfer Verdi Trio feat. Evrim Özşuca
29 Aralık: Xmas Trio, konuk: Duygu Argın
30 Aralık: Nilüfer Verdi Trio feat. İpek Dinç Yüce

 

Leyla-Diana Gücük

 

Cazkolik.com / 30 Kasım 2017, Perşembe

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Leyla Diana Gücük

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.