Basketbol efsanesi Kerim Abdülcabbar "Caz Kongresi"nin açılış konuşmasını yapacak. Kongre de bir Türk caz müzisyeni de yer alacak!

Basketbol efsanesi Kerim Abdülcabbar "Caz Kongresi"nin açılış konuşmasını yapacak. Kongre de bir Türk caz müzisyeni de yer alacak!

Basketbol tarihinin efsane ismi Kerim Abdülcabbar Amerika`nın önemli caz dergilerinden Jazz Times`ın bu yıl ilk kez düzenleyeceği "Caz Kongresi"nin 11 ocak perşembe günkü açılışının konuşmacısı olacak.

 

Derginin, New York`un ünlü merkezi Jazz at Lincoln Center`da düzenleyeceği kongrede cazın siyasi, sosyal ve kültürel açıdan zorlayıcı rolü ve önemi konuşulacak. Bu iş için hem basketbol tarihini değiştiren bir isim olarak hem profesyonel kariyeri sonrası büyük bir caz tutkunu olduğu için The Guardian ve Time`da köşe yazarlığı yapan, Unesco iyiniyet elçisi Kerim Abdülcabbar`dan daha iyi bir isim düşünülemezdi.

 

Kongre kapsamında fikirler üretmek ve kaynak alışverişinde bulunmak amacıyla küresel anlamda cazın öne çıkan sanatçıları ve sektörel liderlerini biraraya getirecek buluşmada "Caz ve Irk", "Caz Eğitiminin Yeni Modelleri", "Toplumsal Cinsiyet ve Caz", "Performans Neden Önemlidir", "İkincil Piyasalarda Ortaklıklar Oluşturma" gibi son derece ilgi çekici başlıklardan oluşan toplantılar gerçekleştiilecek.

 

Kongrede bir Türk caz müzisyeni

 

Jazz Times dergisinin bu ilk kongresinde Amerika`da yaşayan bir Türk caz müzisyeni Mehmet Ali Sanlıkol da yer alacak. 12 ocak cuma günü yerel saatle 15:15`de "Jazz in Turkey" konulu bir etkinliğe katılacak olan Mehmet Ali Sanlıkol etkinliğin devamında kendi projesi olan What`s Next? ile bir performans da sergileyecek. Sanlıkol`un haricinde Terri Lyne Carrington, Terence Blanchard, Aaron Goldoberg, Ingrid Jensen, Kenny Barron, Ethan Iverson, Harold Mabern, Wynton Marsalis, Catherine Russell, Nate Smith, Matt Wilson cazın önde gelen sanatçıları kongrenin ünlü katılımcıları olacak.

 

Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgi için: https://www.jazzcongress.org

 

Cazkolik.com / 09 Ocak 2018, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.