25. yılını kutlayacak İzmir Avrupa Caz Festivali`nin programı belli oldu

25. yılını kutlayacak İzmir Avrupa Caz Festivali`nin programı belli oldu

İzmir Avrupa Caz Festivali bu sene 25. yılını kutluyor. Festivalin adında Avrupa kelimesi olmasının bir anlamı var, o anlam festivalin Avrupalı sanatçılara yer vermesi. bu yüzden hep daha genç, hep daha meraklandırıcı bir festival. Bu sene de öyle. Programda keşfedeceğiniz farklı gruplar, müzisyenler var, işte, bu yüzden cazın farklı ülkelerden yansıyan renklerine açık bir festival.

 

25. İzmir Avrupa Caz Festival Programı

 

Emin Fındıkoğlu +12

 

Festival Türk cazın usta ismi Emin Fındıkoğlu`nun son dönem adından sık sözettiren +12 projesiyle başlıyor. Projeyi en son Akbank Caz Festivali kapsamında Mehmet Uluğ özel gecesinde Babylon`da izlemiş, güzel bir gece geçirmiytik, şimdi aynı güzelliği İzmirli dostların yaşamasını ve kaçırmamasını tavsiye ediyoruz. +12 tamamı Türk cazın önde gelen isimlerinden oluşan bir orkestra ve iki güzel, başarılı solisti var. Bizce güzel bir açılış konseri olacak.

 

03 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon

 


 

First Gig Never Happened

 

Üç genç Avrupalı sanatçıdan oluşan bir saksofon, hammond org ve perküsyon grubu. Keşfetmek için güzel bir konser olabilir.

 

05 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon

 


 

Marcin Masecki Jerzy Rogiewicz

 

Marcin Masecki tanıdık bir isim. Daha önce İstanbul`da konser verdi, hatta, arkadaşımız Burak Sülünbaz genç sanatçıyla bir söyleşi yapmıştı, bu söyleşiyi okursanız eğer sizi nasıl bir konserin beklediğine dair bir fikir edinebilirsiniz ama her halükarda bu piyano davul ikilisinden sizi iyi bir konserin beklediğini söyleyebiliriz.

 

06 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon

 


 

Pulsar Trio

 

İşte ilginç bir karışım. Beate Wein piyano, Matyas Wolter sitar ve Aaron Christ davul. Her zaman rastlanacak bir üçlü değil. Grup son albümü "Caethes Traum"u 2016`da çıkarmıştı, dinleyip sevdiğimiz bir kayıt, muhtemelen o albümden çalacaklar ve İZmirli cazseverlerin orada olmayı isteyeceklerini sanıyoruz.

 

07 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon

 

 


 

Ozana Barabancea Band

 

10 mart akşamı bir vokal projesi var. Ozana Barabancea`nın vokalde olduğu grupta piyanoyu Sorin Zlat, bas çalan ve besteleri yapan Virgil Popescu ile Claudiu Purcarin var. Sorin Zlat`ın daha önce en az iki albüm yayınladığını hatırlıyoruz ama grubun müziğine dair bir ön fikrimiz yok bu da meraklandırıcı, heyecan verici.

 

10 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon

 


 

Leila Martial Trio

 

Bir diğer vokal projesi de Fransa dolaylarından Leila Martial Trio`dan. Değişik bir kız Leila. Sesini efektif kullanan bir sanatçı. Klasik şarkı vokalisti değil. Sesi enstrümanı olanlardan. Muhtemelen festivalin en renkli konserlerinden biri olmaya aday. 2016 albümünde ünlü klarnetçi Emilie Parisien de çalmış. Onu buralar iyi tanır. Trioda Martial gitar vokalde Pierre Tereygeol, bas, vokal ve davulda Eric Perez eşlik etmiş.

 

12 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon

 

 


 

BConnected Jazz Band

 

Yine Frankofon bir topluluk var sırada. BConnected isimli grubun kurucusu Eugene Montenero gitar çalıyor, Fred Lopez davul, Ivan De Luca bas, Dominiqxue Favre piyano, Philippe Sellam ise saksofon. Füzyon smooth bir tarzı var grubun. Saksofoncu Sellam albümde dikkat çekiyor.

 

13 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon

 

 


 

Vein feat. Aarhus Jazz Orchestra

 

15 mart akşamı sahne bir büyük orkestrayı ağırlayacak. Vein Trio çok sevdiğimiz bir üçlü. Son albümlerinde Ravel`in müziğini caza uyarlamışlardı. İstanbul`da da izledik onları. Çok sağlam bir üçlüdür. Onlar yanlarında 13 kişilik bir nefesli grubuyla geliyorlar. 2 alto, 2 tenor, 1 bariton saksofon ile 4 trompet ve 4 trombon. Nefis bir konser sizi bekliyor. Bu konser için İstanbul`dan, Ankara`dan İzmir`e gidilir doğrusu.

 

15 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon

 


 

Inaki Sandoval

 

Festivalin tek solo piyano konseri Inaki Sandoval`dan. Sanatçının geçen yıl çkardığı "Kış Şarkıları" klasik kokulu liedler, prelüdlerle dolu Ravel`ler, noktürnlerden oluşuyor.

 

16 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon

 


 

Max Ionata Hammond Org

 

Atölyeler, paneller haricinde festivalin kapanış konseri bir saksofon, hammond org ve davul üçlüsü. Max Ionata çok sevilen bir sanatçı. Saksofon hammond ikilisi de çapkın bir ikili. Mesela, sanatçının 2016 albümü "Rewind"e kulak verin, akıl çelen müzikler. İyi bir kapanış, iyi bir akılda kalış olacak eminiz.

 

20 Mart 2018, Saat: 20:00, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon

 

 


 

Ayrıca, festivalin oldukça kapsamlı konser harici etkinlikleri var. Paneller, söyleşiler, sergiler, Türkiye`nin tek caz afiş yarışması mesela ve yarışmanın sergisi ki festival yönetimi her yıl afişini bu serginin birincisinden seçiyor. Bu yılın semineri mesela Charles Mingus üzerine. Ümit tunçağ ve Francesco Martinelli iki usta isim, onlardan dinlemek büyük bir keyif olacak. Sonra Publik Market ismindi bir festival pazarı var, oldukça renkli oluyor. Atölyeler deyip geçmeyelim festivalde konser verecek kimi sanatçılar ayrıca atölye düzenliyor, genç sanatçılar için altın değerinde fırsatlar bu atölyeler. Bu yıl BConnected ile Vein Trio atölye düzenliyor ve en son 22 mart akşamı da atölyenin sonucu olarak bir konser gerçekleşiyor. Tüm bu etkinliklere Biletix`ten bilet alabilirsiniz veya iksev.org`dan diğer ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

 

Cazkolik.com / 20 Şubat 2018, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.