Gong vurmak üzere... İçinden caz geçen filmler başlıyor...

Gong vurmak üzere... İçinden caz geçen filmler başlıyor...

Türkiye`de caza en çok destek veren kurumların başında gelen Garanti Bankası Garanti Caz Yeşili sadece festivallere, etkinliklere değil, yıl içinde sezon boyu birçok konser ve caz içerikli faaliyetin de sponsorluğunu üstleniyor. Bu konuda gelen en yeni haber cazseverler yanında sinemaseverleri de memnun edecek cinsten.

 

İçinden caz geçen filmler

 

Son yıllarda caz temalı filmlerde artış olduğunu gözlüyoruz. Hatta, büyük bütçeli Hollywood filmleri de bu kervana katıldı. Oscar ödülü olan Whiplash ile La La Land dünyada caz müziğine olan ilgiyi artıran büyük izleyici kitlelerine sahip prodüksüyonlar oldu. Geçmişte, mesela seksenli yıllarda Round Midnight ya da Bird gibi filmlerin ne kadar etkili olduğunu, genç kitlelere caz müziğini sevdirmede yönlendirici/tanıtıcı etkisi olduğunu düşünürsek eğer önemini daha iyi farkederiz. Bir örnek daha verelim, ülü yönetmen Olvier Stone`un başrolünde Al Pacino`ya yer verdiği 1999 tarihli "Any Given Sunday" isimli filmini hatırlarsınız, Amerikan futbolu üzerine çarpıcı bir yapımdı. Takımın koçu rolündeki orta yaşlı Pacino takımın yıldız oyuncusu rolündeki Jamie Foxx ile uçakta takımla maça giderlerken kısa, bir anlık sohbetleri vardır, genç oyuncu kulaklığıyla müzik dinlemektedir, kimi dinlediğini soran koça bir hip hop`çının adını verir, Al Pacino`da kendisinin John Coltrane dinlediğini söyler, çok kısa Coltrane`e dair bir şeyler anlatır, bu kadar kısa bir diyaloğun bile Coltrane`in yeni nesil üzerindeki tanıtıcı etkisini tahmin edebilir misiniz? İnanılmazdır. İşte, sinema filmlerinin böyle büyük etkileri var ve bu filmler Garanti Caz Yeşili ile yeniden gösterilecek.

 

25 şubat günü başlayacak gösterimler Bomontiada Alt`ta gösterilecek ve her ay bir film ile aralık ayına kadar devam edecek. Yaz ayları hariç toplam 8 filmin gösterileceği etkinlikleri şimdiden not alıp izleminizi tavsiye ederiz.

 

Film gösterim programı:
25 Şubat 17:30 Whiplash
25 Mart 17:30 Amy
29 Nisan 17:30 Blue
27 Mayıs 17:30 One more Time with Feeling
30 Eylül 17:30 Inside Llewyn Davis
28 Ekim 17:30 Searcihgn for Sugarman
25 Kasım 17:30 Nublu
30 Aralık 17:30 England is Mine

 

Cazkolik.com / 21 Şubat 2018, Çarşamba

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.