Miles Davis`in daha önce yayınlanmayan albümü 32 yıl sonra Record Store Day günü yayınlanıyor

Miles Davis`in daha önce yayınlanmayan albümü 32 yıl sonra Record Store Day günü yayınlanıyor

Warner Music Group Miles Davis`in 4 parçadan oluşan, daha önce yayınlanmamış "Rubberband" isimli bir EP albümünü International Record Store Day kapsamında yayınlayacağını duyurdu. Olayın önemli yanı şüphesiz Miles Davis`e ait yeni kayıtların yayınlanacak olması, ayrıca, albümün Record Store Day gününe denk getirilmesi bağımsız müzik mağazaları için güzel bir jest. Gelin haberin ayrıntılarına bakalım, bu albüm neymiş?

 

Miles Davis 1985 yılında Columbia Records`tan ayrılarak Warner firmasına geçmesi müzik sektöründe sarsıntı yaratmıştı. Firmayla anlaşmasını yapan Davis hemen kolları sıvayıp "Rubberband" isimli albümü kaydetmeye başladı. Albümün ticari başarı elde etmesini isteyen Miles`ın albümü funky ve soul groove müziklerle kaydedeceği, albümde Chaka Khan ve Al Jarreau gibi seslere yer vereceği duyuruldu. Ekipte ayrıca keyboardlarda Adam Holzman, Neil Larsen ve Wayne Linsey, perküsyonda Steve Reid, saksofonda Glen Burris ile davulda Davis`in yeğeni Vince Wilburn Jr. yeralmıştı. Albüm kayıtları Los Angeles`daki Ameraycan Stüdyoları`nda ekim 1985 ile ocak 86 arası gerçekleştirildi ama albüm daha sonra rafa kaldırıldı. Davis, "Tutu" albümünün kaydını yapmaya koyuldu. Albüm henüz bitmemişti ama albüme ismini veren "Rubber Band" isimli parça elden geçirilerek 2010 tarihli "Perfec Way: The Miles Davis Anthology - The Warner Bros. Years" isimli belgeselde kullanıldı.

 

32 yıl sonra yeniden

 

Aradan 32 yıl geçtikten sonra firma yapımcıları Miles`ın yeğeniyle albümün orijinal yapımcıları biraraya gelerek çıkış parçası "Rubber Band"i tamamlamak, diğer parçaları da güncellemek için anlaştı. Geçen eylül şarkıcı Ledisi ile anlaşıldı ve kayıtlar tamamlandı. İşte, böyle bir yarım kalmış hikaye de tamamlanarak sonunda dinleyicilerle buluşacak. Bu esnada firma bir hoşluk yaparak albümün Record Store Day kapsamında yayınlanacağını basına duyurdu. Geriye albümü merak etmek kalıyor. Bu arada, biz de parçanın adı geçen "Perfect Way" albümündeki kaydını aşağıda yayına alarak heyecanı artırmak istiyoruz.

 

Cazkolik.com / 08 Mart 2018, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.