30 Nisan Dünya Caz Günü yaklaştıkça haberler heyecan veriyor

30 Nisan Dünya Caz Günü yaklaştıkça haberler heyecan veriyor

Müziğiyle, projeleriyle son yılların ışıl ışıl parlayan sanatçılarından Donny McCaslin iki yıl sonra bu kez 30 Nisan Dünya Caz Günü kapsamında Zorlu PSM`de konser vermek için geliyor. Ve tabii biz cazseverlerin yüzünde bir gülümseme, bir mutluluk beliriyor. Caz, rock ve elektronik elementleri kendine has tavırlı müziğiyle buluşturan Caslin caz dünyasının çok ötesinde tanınmasına yol açan çıkışını David Bowie`nin ölümünden önce yayınladığı son albümü "Blackstar"da çalarak yapmıştı. Başarılı genç caz sanatçıları için artistik yetenekleri ve yaratıcılıklarını göstermek bakımından mükemmel bir fırsat olan böylesi bir çıkışı iyi değerlendirmişti başarılı sanatçı.

 

İki yıl önce yayınladığı "Beyond Now" albümü etkisi hâlâ süren bir kırılma yarattı caz dünyasında. Bu albümü en sıcak zamanında İstanbul`da canlı dinleme fırsatımız olmuştu. İki yıl aradan sonra yeniden gelecek olması cazın geleceğine imza atacak nesil içinde önemli yere sahip sanatçıyı son müzikleriyle dinlemek bize sanatçının son durumunu güncellemek bakımından önemli fırsat sunuyor. Tabii, tam bu noktada 30 Nisan Dünya Caz Günü`nün önemini bir kez daha hatırlatmak şart.

 

İstanbul`da düzenlendiğinden beri şehrin yıllık etkinlik takviminde önemli bir sosyal etkiye sahip olan Dünya Caz Günü bu yıl da yurtdışından ve içinden sanatçıların yeraldığı konserlerle kutlanacak, caz müziğine olan sevgimiz bir kez daha vurgulanacak. McCaslin`in konseri de bu kapsamda.

 

Sanatçının müzik mağazaları raflarında görünen son çalışması içinde yer aldığı bir albüm; "Machaut Man and a Superman Hat: Music of Dave Lisik". Hepsi aynı kuşağın son derece önemli Alex Spiagin, Dave Kikoski, Boriz Kozlov, Donald Edwards ve Donny McCaslin gibi isimleri biraraya getiren çalışma 74 yaşındaki Kanadalı trompetçi, besteci, müzikal teorisyen ve pedagog Dave Lisik`in müziğinin yorumlandığı bir kayıt. "Beyond Now`"ın yakaladığı küresel başarının öncesinde "Alternate Reality" (2014), "Stretching Out" (2013), "Casting for Gravity" -ki bu albümle McCaslin "Beyond Now" ile dünya çapında yaptığı etkiyi o yıl caz dünyasında yapmıştı-, "Declration" (2009), "in Pursuit" (2007), "Soar", "The Way Through" (2006) gibi albümlerle zaman içinde, tabiri caizse sindirerek yükselen çıtasıyla günümüzün eklektik caz tavırlı en önemli isimleri katına yükseldi ve şimdi biz cazseverler McCaslin`i o katta merak ve heyecanla takip ediyoruz. Zorlu PSM konseri de hem Dünya Caz Günü hem sanatçının kendi müziği gibi sebeplerle ayın en önemli konserlerinden birine dönüşüyor. Lafın özü, nisan ayının kaçırılmayacak konserler listesinde yerini almalı. Önerimiz budur.

 

Cazkolik.com / 04 Nisan 2018, Çarşamba

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.