CRR Konser Salonu`nda konser maratonu finalinde 30 Nisan Dünya Caz Günü kutlaması olacak

CRR Konser Salonu`nda konser maratonu finalinde 30 Nisan Dünya Caz Günü kutlaması olacak

Caz konserlerinde mart ayıyla başlayan artış 30 Nisan Dünya Caz Günü konserlerinin de etkisiyle heyecanlı günlere dönüşüyor.

 

Cazseverlerin en gözde salonlarından Cemal Reşit Rey nisan ayında çok güzel konserlere ev sahipliği yapacak. Bu konserlerin ilki bu haberin yayına girdiği günün gecesi gerçekleşecek olan Eleni Karaindrou konseri. Büyük Yunan sanatçı iki sene önce Aya İrini`de verdiği konserin bir benzerini bu akşam Cemal Reşit Rey konser salonunda gerçekleştirecek. CRR Senfoni Orkestrası`nın büyük bestecinin eserlerini seslendireceği konserin şefi ise Aya İrini konserindeki orkestranın da şefliğini yapan Ender Sakpınar olacak. Karaindrou`nun seksenlerin sonundan itibaren Türk müzikseverin hafızasında derin izler bırakmış film müzikleri ve bestelerini bu akşam (13 nisan 2018, cuma) izlemek çok iyi bir fırsat.

 

Kerem Görsev yeni albümü "After the Hurricane" ile CRR`de

 

Son günlerin en aktif caz müzisyenlerinden Kerem Görsev yayınladığı yeni albümü "After the Hurricane" ile konser, gazete, radyo, televizyon, röportaj, sohbet temposuyla başı dönmüş vaziyette. 11 nisan çarşamba akşamı TRT Radyo-3`de "Caz Almanak" programına konuk olan Görsev hergün ya bir gazete ya bir dergi ya bir radyonun misafiri ama 15 nisan pazar akşamı esas yeni bestelerini, yeni albümü dinlemek için iyi bir fırsat olacak. Hem konser sonrasi yeni albümü kendisine imzalatarak satın almak da mümkün olacaktır.

 

 

Egenin iki yakasından aşk ve özlem şarkıları

 

Cemal Reşit Rey konser salonunun Görsev`in hemen akabindeki bir diğer konseri16 nisan pazartesi akşamı Gül Yazıcı ile Lina Alacidou`nun iki milleti birbirine bağlayan, daha doğrusu aslında aynı insanlar olduğumuzu ispatlayan aşk şarkılarını seslendirecek ikili. Bu da haftaya güzel şarkılarla başlamak için iyi bir konser fırsatı.

 

Bir dünya prömiyeri konseri "Şahdeniz"

 

Nisan ayına hareketli giren CRR 18 nisan çarşamba akşamı bir önemli konsere daha imza atacak, üstelik, bu konser bir dünya prömiyeri. Şahdeniz isimli projede yeralacak sanatçılar Fargana Qasimova, Sofia Papazoglou ve Mehtap Demir. Türkiye, Azerbaycan ve Yunan kültürlerini aynı sahede buluşturacak, bu coğrafyanın kadim mirasını hatırlatacak bir proje "Şahdeniz". Konularında dünyaca ünlü vokaller Fargana Qasimova, Sofia Papazoglou ve Mehtap Demir kendi kültürlerinin yanısıra ortak kültürel müzik enerjisini sunan bir repertuvar seslendirecek. Ondört müzisyenden oluşan ve Selçuk Murat Kızılateş`in şefliğini yapacağı konserde Azerbaycan`dan tar virtüözü Zaki Valiyev, Yunanistan`dan Nikos Tasapoulos ve Türkiye`den kanun üstadı Göksel Baktagir bu özel konserde yeralacak. Kesilikle ihmal edilmemesi gereken bir konser.

 

Yasmine Hamdan CRR sahnesinde

 

Türkiye`de çok sayıda hayranı olan, her konseri son sandalyesine kadar dolan Lübnan`lı şarkıcı ve söz yazarı Yasmine Hamdan 24 nisan akşamı CRR sahnesinin konuğu olacak ve eminiz salon dolacak. İkibinlerden itibaren önce "Soapkills" ile ünlenen sanatçı multikültürel eklektik bir tarza sahip. Arap müziğine elektronik öğeler, halk müziği sadalarıyla yeni bir yaklaım getiren sanatçının dinleyici nezdinde bu işi başarıyla götürdüğüne hiç şüphe yok.

 

 

Dünya müziği cazın Avrupalı bas ustası Renaud Garcia-Fons konserine hazır olun

 

Nisan ayının dünya müziği ve cazseverler nezdindeki önemli sürprizlerinden biri olacak Renaud Garcia-Fons konseri. 28 nisan cumartesi akşamı gerçekleşecek konserde sanatçıya Amandine Ley, Aurelia Souvignet, Ballake Sissoko, Derya Türkan gibi önemli isimler eşlik edecek. Geçen sene "La Vie Devant Soi" isimli albümünü yayınlayan ünlü sanatçı Türk insanına çok yakın gelen müziğiyle, Akdeniz duygularını harmanlayan ortak hislerle CRR konserinde yine dinleyiciyi mutlu edecek.

 

30 Nisan Dünya Caz Günü "eski kökler, yeni yapraklar"

 

Cemal Reşit Rey nisan ayında 30 Nisan Dünya Caz Günü için özel bir proje sunmayı ihmal etmiyor. İki sene önce İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul Erkek Lisesi`nin tarihi bahçesinde izlediğimiz Tord Gustavsen Trio feat. Mahsa Vahdat ekibi bu kez yenilenmiş bir içerikle 30 Nisan Dünya Caz Günü akşamında sahne alacak. 30 nisan akşamı Skruk korosu isimli dünyanın farklı yörelerinden sanatçıların oluşturduğu bir koro var mesela, ayrıca, Gustavsen`in piyano, Coşkun Karademir`in bağlama ve kopuz çalacağı, Mahsa Vahdat`ın solist olacağı konserde Skruk korosunu Perr Odvar Hilde yönetecek. Bitmedi, eşlik edecek konuk sanatçılar arasında yaylı tanburuyla Özer Özel, perküsyonist Ömer Arslan, İranlı perküsyonist Ali Rahimi ve neyzen Yasin Özçimi de sahnede olacak. 30 Nisan Dünya Caz Günü akşamında CRR sahnesinde kültür, dil ve müzik buluşmasında böyle büyüleyici bir sahne izlemek çok hoş olacak, bu yüzden önleminizi, yani biletinizi şimdiden alın tavsiye ederiz.

 

Cazkolik.com / 13 Nisan 2018, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.