Müzik tarihinin ikon markası iflas başvurusunda bulundu

Müzik tarihinin ikon markası iflas başvurusunda bulundu

Müzik tarihinin ikonik firması Gibson`ın CEO`su Henry Juszkiewicz nisan sonu şirketin iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Juszkiewicz, şirketin yüksek borç seviyesi ve yetersiz nakit akışı nedeniyle iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalınması ve işleri genişletme girişimlerinde istenilen sonucun alınamaması neticesinde böyle bir başvuruda bulunmak zorunda kaldıklarını belirtti. Bu gelişmeye karşın Gibson şirketi bundan böyle giriştikleri yan işleri bırakarak ellerindeki müzik enstrümanlarının satışına odaklanma ve yeniden yapılanma çalışmalarını sürdürüceklerini duyurdu.

 

Tam 116 yıl önce, 1902 yılında Michigan Kalamazoo`da Gibson Mandolin Gitar Şirketi olarak esasen mandolin türü enstrümanları üretmek için kurulan ve zamanla bir efsane markaya dönüşen Gibson caz gitaristlerinin de en tercih ettiği markaların başında geliyordu. Gibson`ın tasarımdaki alameti farikalarından biri tıpkı kemanlarda olduğu gibi oyma kemerli sapları icat etmesi oldu. 1930`lu yıllarda caz tarihine gitarı sokan isimlerin başında gelen Charlie Christian`ın popüler hale getirdiği içi boş gödeli elektro gitarı üreten firma aynı dönemde `flattop` olarak tabir edilen geniş gövdeli akustik gitarları da yaygın olarak üretiyordu. 1969 yılından 1986 yılına kadar Norlin Corp.`a ait olan firma 1986 yılında bugünkü sahipleri tarafından satın alınmıştı. Son üç yılda değeri yaklaşım 500 milyon dolar değerinde azalan firmanın bir bu kadar tutar 26 firmadan oluşan tedarikçilerine borcu var.

 

Peki bundan sonra ne olacak?

 

Tabii esas soru bu. Şirket enstrüman üretmeye devam edecek. Gibson ayrıca Epiphone, Kramer, Steinberger, Dobro ve Baldwin gibi markaların da sahibi ama bu markaların iflas takibiyle ilgili risk altında olmadığı açıklandı. Gibson CEO`su markalarının kalite ile eşanlamlı olduğunu, ürünlerindeki rakipsiz sesin, tasarım ve işçiliğin aynen sürdürüleceğini duyurdu.

 

Cazkolik.com / 10 Mayıs 2018, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.