Rock tarihinin efsane gitaristi Zorlu PSM konserinde kaç kuşağı buluşturacak?

Rock tarihinin efsane gitaristi Zorlu PSM konserinde kaç kuşağı buluşturacak?

Fotoğraflar 15 mayıs akşamı Zorlu PSM`de gerçekleşen konserde arkadaşlarımız Sedal ve Sedat Antay`ın çektiği fotoğraflardır.

 


 

Rock tarihinin en önemli topluluklarından Jethro Tull`ın 43 yıllık efsanevi gitaristi Martin Barre çıktığı Avrupa turnesi kapsamında 15 mayıs salı akşamı Zorlu PSM`de bir konser verecek.

 

Jethro Tull`ın sevilen soundunun mimarlarından Barre grubun toplam 60 milyonu aşan albüm satışında da büyük katkısı olan bir isim. Amerika`da yapılan oylamada gelmiş geçmiş en iyi 25 gitar solosu, İngiltere`de ise yine benzer oylamada 20 en iyi gitar solosu arasında gösterilen Barre 1988 tarihli "Crest of a Knave" isimli albümüyle Grammy ödülü kazanmıştı.

 

Jethro Tull`ın gitaristi olmakla beraber Barre, Paul McCartney, Phil Collins, Gary Moore, Jo Bonamassa, Chris Thompson, Jimi Hendrix, Fleetwood Mac, Pink Floyd, Led Zeppelin gibi devlerle aynı sahneyi paylaşmış bir rock devi.

 

Ünlü gitarist, Zorlu PSM konserinde sanatçının bilinen tüm hitlerini çalacağı gibi Jethro Tull klasiklerini de seslendirecek.

 

 

Martin Barre tam bir gitar tutkunu

 

Tam bir gitar fanatiği ve koleksiyonunda pek çok gitara sahip olan Barre PRS gitarları için `bunlar benim iş araçlarım. Sıcaklıktan, nem değişiminden, hiçbir şeyden etkilenmeyen, hayal edebileceğim tüm sesleri çıkaran birer makina` diyor.

 

Son yıllarda mandolinlere de ayrı bir aşkla bağlandığını söyleyen Barre muhteşem olarak tanımladığı 1917 tarihli Gibson F4 ve 1958 tarihli Gibson A5`in yanında koleksiyonunda üç adet Flyde 8 Stringer`ı olduğunu söylüyor. Bu enstrümanları her zaman kullanmasa da sürekli yanında dolaştırdığını, özellikle stüdyoda bu aletlerle kayıt yapmayı sevdiğini belirtiyor.

 

Barre, bu enstrümanlarının yanısıra `hayatımın üç aşkı` dediği gitarı ise Gibson ES335, Gibson ES135 ve ES235. Bu havalı enstrümanları sadece caz gitaristlerinin kullanmasının haksızlık olduğunu söyleyen Barre, gitarlarına sahnede ve hayatında tıpkı müziğe olduğu gibi tutkuyla bağlı olduğunu özenle belirtiyor.

 

Cazkolik.com / 11 Mayıs 2018, Cuma

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.