İşit sesimizi ay ay ana, ay... Ört üzerimizi ay ay ana, ay... Göster bizi birbirimize ay ay ana, ay...

İşit sesimizi ay ay ana, ay... Ört üzerimizi ay ay ana, ay... Göster bizi birbirimize ay ay ana, ay...

Sumru Ağıryürüyen ve Orçun Baştürk`ün iki yıldır sürdürdükleri ikili projeleri SO Duo`nun ilk albümü "Ay Ana" nisanda Kalan Müzik`ten çıktı. Adını albümün ilk şarkısından alan "Ay Ana", yıllardır iz bırakan topluluk ve projelerden tanıdığımız iki müzisyenin, gelenekselden avangarda farklı deneyim ve ilgilerini alt-folk ya da diğer şemsiyesinde buluşturdukları bestelerinden oluşuyor. Albümde, SO Duo`nun kendi sözlerinin yanı sıra, Aşık Veysel, Yunus Emre, Lao Tzu gibi isimler, eski Uygur diyalektiyle bir fal kitabı olan Irk Bitig gibi kadim metinler ya da yerli uygarlıklardan esinlenmeler dikkat çekiyor.  Bir şarkının sözleri de edebiyatçı İbrahim Metin ile Sumru Ağıryürüyen`in ortak çalışması. "Ay Ana" gerek panduri, mandolin, klavye, elektronikler ve davuldan oluşan sıradışı enstrüman bileşimi gerek sesle söz arasında, sadeliği gözeterek kurduğu ince dengeyle, hem âşinâ hem şaşırtıcı bir deneyim vaat ediyor.

 

"Ay Ana"nın şarkılarına ses veren Sumru Ağıryürüyen ayrıca mandolin, klavye ve perküsyonda; Orçun Baştürk ise panduri, davul, ses, klavye, elektroniklerde yer almakta. Klasik kemençenin genç ustalarından Elif Canfezâ Gündüz de albümde bir parçaya konuk oldu. Albümde, şarkıların yanı sıra bir enstrümantal parça, bir de radyo meraklılarını gülümsetecek bir kayıt var.

 

Tüm besteleri ikilinin ortak çalışması ya da Orçun Baştürk`ün olan on iki parçalık albümde, SO Duo`ya ait sözleri Sumru Ağıryürüyen kaleme aldı. Düzenlemeler Orçun Baştürk`e ait.  Kayıtlar ve miksler Kedi Müzik`te Ender Akay ve Ömer Taşkın ve ayrıca Orçun Baştürk, mastering ise Cafer Ozan Türkyılmaz tarafından gerçekleştirildi. Albümün kapağını Kanada`da yaşayan sanatçı Yeşim Tosuner yaptı.

 

Cazkolik.com / 23 Mayıs 2018, Çarşamba

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.