Acıda, hüzünde, mutlulukta kardeşlik köprüsü

Acıda, hüzünde, mutlulukta kardeşlik köprüsü

Balkan müziğinin sevilen yorumcusu ve sesi yanında televizyon ve dizilerin de aranılan ismi Suzan Kardeş, geleneksel Balkan müziğin en önemli temsilcilerinden Bosna - Hersek`li Divanhana Grubu ile birlikte ``Kardeş" ismini verdikleri bir albüme imza attı.

 

Altı Türkçe, dört Boşnakça şarkıdan oluşan albümün ``Kafu mi draga ispeci`` isimli çıkış şarkısı için ekip, Nermin Feti? yönetinde kamera karşısına geçti. Şarkıda Divanhana ve Suzan Kardeş`in yanı sıra gitar ustası Emir Hot ve Türk klarnetçi Yunus Emre Ellek de çalıştı.

 

Her anlamda birbirine yakın, içiçe geçmiş kardeş kültürlerin şarkıları, sevdaları, duyguları ve mutulukları da kardeştir, acıları da... Sen acı çekersen karşıdaki kardeşin de çeker. Suzan Kardeş ve Divanhana Grubu`nun seslendirdiği şarkılar hepimizin ortak şarkıları. Ortak şarkıların farklı ve renkli sesleri, seslenişleri. Çok renkli bir ifade tarzına sahip bu müzikler içinde müzikten öte samimiyet barındırıyor.

 

Kalan Müzik`ten çıkan albüm hakkında Suzan Kardeş duygularını: ``Dünya aslında çok küçük. Belçika Trafik Festivali`nde başlayan bu buluşma İstanbul`da tekrarlandı Bosna`da tamamlandı. Buluşmada çalışkan, samimi, güzel yürekli dostlarla karşılaşmak beni mutlu etti. Bugüne kadar ne hayal ettiysem oldu. Divanhana`dan gelen albüm teklifiyle bir hayalimi daha gerçekleştirdim. Zaten hayran olduğum Divanahana Grubu ile çalışmak benim için büyük mutluluk kaynağı oldu. Birlikte çıktığımız bu yolculukta kendimizi hep bir köprü olarak gördük. Albümün dünyada barışa, dostluğa, arkadaşlığa, sevgiye vesile olsun istedik. Biz bu albümü yaparken birbirimizi çok sevdik ve inandık. Umarım size de aynı duyguları yaşatırız" diyor.

 

Albüm, Saraybosna ve Türkiye`nin yanı sıra tüm dünya çapında satışa çıktı. Nisan ortası Sarajevo, Tuzla, Zenica`da başlayan albüm konserleri Balkanlar, Avrupa ve Türkiye`de devam edecek.

 

Cazkolik.com / 25 Mayıs 2018, Cuma

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.