Elektronik ses mimarisinde sert ve güçlü soundlar yeni ve yerli bir albüme dönüştü

Elektronik ses mimarisinde sert ve güçlü soundlar yeni ve yerli bir albüme dönüştü

Elektronik müzisyen ve prodüktör Tunç Çakır`ın ikinci albümü "Volt.Age" dijital platformlarda yayınlandı ama albümün sürprizi artık nostaljiye dönüşen "kaset" formatında yayınlanacak olması. Hollandalı plak şirketi Wic Recordings etiketiyle "kaset" formatı yakında ön siparişe açılacak ve kasetler eylül ayında satışa sunulacak.

 

Kablolar arasından çıkan sert sesler

 

Tunç Çakır`ın iki sene önce yılında yayınladığı "Voltage Controlled Music" albümünden sonra bu yeni çalışması "Volt.Age" sanatçının önceki gibi yine kendi stüdyosunda kablolar arasında, synthesizer, sequencer, turntable`larla yarattığı, dinleyicinin onun kendine özgü dünyasına girdiği, önceki albüme göre daha sert ve güçlü müziklerin olduğu, analog yöntemlerle üretilmiş bir elektronik müzik albümü. Albümde 8 şarkı var ve albümün ses diyaznı Çakır`a, kayıtlarsa Tunç Çakır ve Can Aykal`a ait. Albümde sadece "Telephone" isimli şarkı Sinan Sakızlı ile Hayyam Stüdyoları`nda kaydedildi. Mikslerini de kendi stüdyosunda belli bir aşamaya getirdikten sonra, Feryin Kaya ile birlikte Blue Kite Audio`da son halini alan albümün masteringi ise Amerika, Colorado`daki AudibleOddities`te Shawn Hatfield tarafından yapıldı.

 

 

Tunç Çakır

 

Tunç Çakır`ın "Volt.Age" isimli yeni çalışmasında Gevende`den tanınan Ahmet Kenan Bilgiç ve 123 grubunun üyesi Feryin Kaya gibi müzisyenler yer alıyor. Puka, Gevende, Bir Gün Bir Adam, Nada gibi gruplardan tanıdığımız prodüktör-müzisyen Çakır öte yandan Tarkan, Gökhan Türkmen gibi pop starlarının sahnesinde yer almaya devam ediyor. Yakın zamanda, Ceylan Ertem`in "Sen Hiçbirşeyimsin" (Remix), Ege Çubukçu feat.Gökhan Türkmen ile Aslı Demirer`in "Çalkala" şarkısı ve Ahmet Faik Dökmeci`nin bu yıl yayınlanan "Bir Kaç Yılın Öyküsü" isimli albümüyle Grogi`nin "Bir Cevabım Var"  isimli çalışmasında iki şarkı yaparak adından prodüktör olarak bahsettirmişti.

 

"Volt.Age" daha çok ikibinonlu yıllarda caz müziğinde de öne çıkan Gandwana Records gibi firmaların soundlarına, Mammal Hands, Portico Quartet, Cinematic Orchestra gibi ağırlıklı İngiliz kökenli ekollere ve onların ses mimarilerine yakın tavırlı ama ilk albümdeki gibi sinematik doku, ambient elementler, abstract-random patch`lerin müziğinde yeraldığı güçlü ve sert bir albüm.

 

Cazkolik.com / 30 Mayıs 2018, Çarşamba

 

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.