"Umarım çıkışım coşkulu olur ve umarım buraya bir daha dönmem" Müzik dünyamızın yeni ikilisi Joy Exit ilk EP`sini yayınladı.

"Umarım çıkışım coşkulu olur ve umarım buraya bir daha dönmem" Müzik dünyamızın yeni ikilisi Joy Exit ilk EP`sini yayınladı.

Caz ve ötesi müziklerde Türkiye`nin işleri heyecanla takip edilen bestecilerinden Erdem Helvacıoğlu ile vokalist/söz yazarı Şirin Soysal`ın müzik dünyamıza farklı, renkli ve nitelikli katkı sağlayacak ortak projeleri Joy Exit`in ilk çalışması Amerika`da Diffuse Records tarafından yayınlandı.

 

Arif Mardin`in kendi gibi prodüktör oğlu Joe Mardin`in tanıştırdığı Helvacıoğlu ve Soysal çalışmaya başladıktan kısa süre sonra yakaladıkları uyumun ardından besteler oluşmaya başladı. İkilinin ürettiği şarkıların kayıtları New York Brooklyn`deki stüdyolarında tamamlandı. Kayıt ve mikslerin bizzat Erdem Helvacıoğlu, mastering işlemininse Taylor Deupree tarafından yapıldığı elektronik indie pop EP`de Joy Exit`in yarattığı esrarlı ses dünyası ve melankolik gitar tınıları Soysal`ın kırılgan kontralto vokaliyle birleşiyor. Grubun ürettiği sinematik müziklere Soysal`ın hüzünlü, sorgulayan ve çıkış arayan sözleri eşlik ediyor. Sözlerin tümü İngilizce olan beş parçalık Joy Exit tüm dijital platformlarda dinleyiciyle buluştu, aşağıda hem albümü dinleyebilir hem videosunu izleyebilirsiniz. İkilinin 12 parçalık albümü ise 2019`da çıkacak.

 

İkilinin isminin kökeni 2019`da çıkacak LP`de dinleyeceğimiz bir parçaya ilham olarak ressam Frida Kahlo`nun ölüm döşeğindeyken yazdığı `umarım çıkışım coşkulu olur ve umarım buraya bir daha dönmem` sözlerinden alındı. Grubun fotoğrafları ve ilk video klibiyse Melisa Önel tarafından çekildi.

 

Cazkolik.com / 17 Temmuz 2017, Salı

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.