Festival dolara yenilmedi

Festival dolara yenilmedi

Sonbaharda 28inci kez gerçekleşecek Akbank Caz Festivali giderek orta yaş olgunluğuna evrilen dünyanın saygın organizasyonlarından. Festival, dün akşam düzenlediği tanıtım toplantısıyla 17-28 ekim arası gerçekleşecek programını duyurdu.

 

Festival dolara yenilmedi

 

Şüphesiz tüm caz çevresini düşündüren konu artan doların konserlere etkisiydi. Nasıl olmasın ki? Programın önemli bölümü yurtdışından gelecek sanatçılar olunca dolar ve yuro masadaki en önemli konu oluyor. Festival yönetimi haziranda izleyeceğimiz ilk isimleri duyururken döviz henüz bugünkü kadar artmamıştı, sorun patlayınca tartışılan ilk konulardan biri oldu. Gerek festival programlarının bir yıl önceden hazırlanmaya başlanması, gerek davet edilecek isimlerle aylar önce yapılan anlaşmalar ekim ayındaki programı fazla etkilemese de esas dileğimiz başlayacak yeni sezon ve gelecek yıllardaki festivalleri etkilememesi. Umarız bu çaresiz bir dilek olmaz.

 

"Şehrin Caz Hali" tasarıma yansıdı

 

Akbank Caz Festivali`nin sevilen sloganı `şehrin caz hali` yaz aylarının sona ererken şehre müziğin geri döndüğü duygusunu veren bir slogan. Bu slogan ekseninde festival yönetimi bu yıl afiş ve görsel tasarımlarında ilginç bir yenilik yaptı. Dört aylık sıkı çalışmayla ortaya çıkan projede eski sokak tabelaları önde gelen sanatçıların ellerinde yepyeni birer enstrümana dönüşerek davul oldu, gitar oldu, kontrbas oldu. Yani, İstanbul enstrümanlarla bir oldu, aynı oldu. Festival, reklam kampanyasını da bu tema üzerine kurgulayan yönetim reklam filmini yönetmen Doğan Tanyer`e emanet etti.

 

 

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil

 

Yüzden fazla müzisyen, 37 farklı mekan, konserler, söyleşiler, atölyeler

 

Dün akşamki toplantıda konuşan ve kendisi de iyi bir cazsever olan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil Akbank olarak uzun soluklu ve sürdürülebilir kültür sanat projelerine destek verdiklerini belirterek bu yıl festivalin "Ustalara Saygı", "Festivale Özel", "Cazda İngiliz Çıkartması", "Güçlü Nefesler", "Caz ve Ötesi", "Sihirli Eller", "Fransız Rüzgarı" gibi isimlerle tanımlanan yedi farklı bölümden oluştuğunu söyledi.

 

 

Akbank Sanat Yöneticisi Derya Bigalı

 

Caz, lise ve üniversiteli gençlerle buluşmayı sürdürüyor

 

Festivalin önem verdiği bir diğer alan "Kampüste Caz" ve "Liselerde Caz Atölyeleri" etkinlikleri. Bu yıl yedinci kez düzenlenecek etkinliklerde Ercüment Orkut, Volkan Topakoğlu ve Ediz Hafızoğlu gibi önemli isimler liseli genç cazseverlerle atölyelerde buluşurken "Kampüste Caz"da ise Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla, Ankara, Kayseri, Mersin ve Adana`daki üniversitelerde genç neslin önde gelen sanatçıları Evrencan Gündüz ve Uzaylılar konserler verecek.

 

 

(Fotoğraf: Sedal Antay)

 

Festival, `festivalin en güzel konserlerinden` biriyle başladı

 

Dün akşamın sürprizi alto saksofonda Serhan Erkol, basta Volkan Hürsever, gitarda Cem Tuncer ve davulda Ediz Hafızoğlu`nun konseriydi. tüm caz çevresini buluşturan gecede konser sonrası herkesin ortak fikri festivalin en güzel konserlerinden birini şimdiden izledik hoşluğu oldu. Türk cazın bu usta sanatçıları swingli caz standartlarıyla festivale ve `şehrin caz hali`ne güzel bir başlangıç yapma fırsatı buldu. Gerisi festivalde. Konserlerde, seminerlerde, buluşmalarda.

 

Cazkolik.com / 05 Ekim 2018, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.