Bu yıl Alanya`ya yurtiçi ve dışından caz müzisyeni yağacak

Bu yıl Alanya`ya yurtiçi ve dışından caz müzisyeni yağacak

Bu yıl 15inci yaşını kutlayan Alanya Uluslararası Caz Günleri ülkenin en istikrarlı caz organizasyonlarından. Eylül ayı sonlarında ve dört-beş günü geçmeyen periyodlarla, daha önemlisi, konserlerin tümü ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleşen konserleriyle Akdeniz bölgesinde iyi caz müziğini yaşatan bire belediye Alanya Belediyesi. Her sene konserlerin yarısını yurtdışı, yarısını yurtiçinden isimlerden oluşturan Alanya Caz Günleri bu yıl da aynı anlayışla 27-30 eylül arası gerçekleşecek yeni programını açıkladı.

 

Bu yıl Alanya`da kimleri izleyeceğiz?

 

Alanya`nın tarihi Kızılkule meydanında gerçekleşen konserlere başta turistler olmak üzere yoğun ilgi oluyor. Bu sene 27 eylül akşamı Karsu konseriyle başlayacak caz günleri 30 eylül akşamı Anjelika Akbar Yinon Muallem Elif Tuğba Tekışık konseriyle sona erecek.

 

Konserlere yakından bakalım?

 

Kısa zamanda fenomene dönüşen Karsu yola caz adıyla çıkmasına karşın kanatlarını artık daha geniş açan bir sanatçı. Yarı stand up şov, yarı konser, müzikli gösterisiyle Alanya`nın turisti bol Kızılkule Meydanı`nda her milletten dinleyiciyle eminiz sempatik bir ilişki kuracaktır. Zira, sahnesi neşeli ve canlı olan sanatçı anlattığı hikâyelere eşlik eden müziklerle renkli bir gösteri vaadediyor. Oynadığı reklam filmleri, konuk olduğu televizyon programları, neşeli sohbetiyle her mecranın aranılan ismine dönüştü sempatik sanatçı.

 

28 eylül cuma akşamı izleyeceğimiz Sarah Lancman 2000 sonrası Avrupa caz vokalin öne çıkan isimleri arasına adını yazdıran bir sanatçı ve ürettiği projelerle doludizgin gidiyor. Fransa`ya özel ilgisiyle bilinen, hatta, yılın çoğunu Fransa`daki evinde geçiren caz efsanesi Quincy Jones`un `caz vokalin gerçek yeni büyük isimlerinden` dediği Lancman 2012 yılında Montreux Caz Vokal yarışmasını kazanarak dünya çapında ünün kapısını aralamıştı. Şimdilerde, Lancman`ın cazın usta isimlerinden İtalyan piyanist Giovanni Mirabassi ve üçlüsüyle izliyoruz sanatçıyı. Alanya`ya da bu ekiple geliyor. İkibinlerin başlarından beri birlikte sıklıkla çalışan ekibin sahnede dinleyeni mest eden performansı kulakları şımartan cinsten. Mirabassi`nin ışıltılı piyanosuyla Lancman`ın her an şansona kayacakmış hissi veren sesi Alanya`nın tarihi meydanında unutulmaz anlara imza atacak bizden söylemesi.

 

Aynı gece, Sarah Lancman konserinden sonra Türk caz dünyasının duayen ismi Emin Fındıkoğlu`nu izleyecek Alanyalı cazseverler. Dörtlü formatında sahne alacak Fındıkoğlu caz standartlarından oluşan repertuvarıyla iyi cazı canlı dinlemek isteyenler için mükemmel bir fırsat sunuyor.

 

Festivalin üçüncü günü, önce yurtiçi projesi, nefesli topluluğu Brassolist konserini izleyecek olan Alanyalılar, gecenin devamında sahne alacak, geçen mayıs Fransız sanatçılar Hermon Mehari ve Jeff Giansilly ile Nardis Jazz Club`da izlediğimiz Kamerun kökenli Charlotte Wassy ses rengiyle dikkat çeken başarılı bir sanatçı. Sanatçının bildiğimiz son çalışması Fransız piyanist Julien Laliuer ile vokal duo çalışması "Eclipse". Çok sevilen caz vokal standartlarına getirdiği kaliteli yorumların albümü zevkle dinlettirdiği sanatçı bu kez Alanyalılarla buluşacak.

 

15inci Uluslararası Alanya Caz Günleri 30 eylül pazar akşamı tek konserle sona erecek. Türkiye`nin dünyaca tanınmış piyanist ve bestecilerinden Anjelika Akbar`ın Türkiye`de yaşayan Irak asıllı İsrailli perküsyon ustası Yinon Muallem ve Elif Tuğba Tekışık ile ortak projesi caz günleri için sürprizlere açık bir konser olacak. bu üçlü daha önce sanede ortak bir proje yaptı mı emin değiliz eğer ilk buluşmaysa bir prömiyerle güzel bir kapanışa sahne olacak Alanya demektir. Konserlerin takdimini Sema Eryiğit Emek ve Yasin Kınay`ın yapacağı 15inci Uluslararası Caz Günleri mirasını gelecek senelere devredecek.

 

Cazkolik.com / 06 Eylül 2048, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.