Dünyanın en iyi 10 basçısı ve Amerika`nın 50 siyah öncü isminden biri olan ünlü sanatçı 2 konser için İstanbul`a geliyor

Dünyanın en iyi 10 basçısı ve Amerika`nın 50 siyah öncü isminden biri olan ünlü sanatçı 2 konser için İstanbul`a geliyor

Geçen sene bugünlerde şöyle yazmışız; "Bas gitar deyince akla gelen ilk üç isimden biri olması kesin Victor Wooten (son konserin etkisini hâlâ hatırlıyoruz) beş yıldır merakla beklenen albümü "Trypnotyx"i yayınladı. İstanbul`daki konserinde beraber izlediğimiz tenor saksofoncu Bob Franchescini ve davulcu Dennis Chambers ile trio olarak yayınladığı albümde sesiyle iki sürpriz isim daha bulunuyor. 26 yaşındaki Hintli şarkıcı ve flütist Varijashree Venugopal ve daha çarpıcı olan isimse efsanevi "Police Academy" filminde sesiyle çıkardığı efektlerle iki neslin yakından tanıdığı komedyen ve `voicetrumentalist` Michel Winslow. Albümün hemen ilk parçasında "Take off" ve "DC10"daki anonslar hep Winslow`un sesinden." (Okumak için tıklayın)

 

Aradan bir yıl geçti ki o günlerde yayınlanan bu albümü 24 ve 25 ekim günleri hem de iki gün arka arkaya izleyeceğimiz haberi geldi. Albümle aynı kadro üstelik. "Trypnotyx" albüm turnesini sürdüren ünlü basçı İstanbul`da iki gün hayranlarıyla buluşacak. Bas ile yapılabilecek her şeyi yapabilen bu sıradışı sanatçı sadece teknik olarak değil müziğine yüklediği etkiyle de öne çıkıyor. İstanbul`dan önce iki gün İtalya, İstanbul`dan sonra da iki gün İngiltere`de konser verdikten sonra Avrupa turnesini sürdürecek sanatçı "müzik yaşam dair prensipleri öğretmek için harika ve güvenli bir yol" demişti bir röportajında. "Bir grupla çalıyorsanız birbirinizi dinlemek zorundasınız, her enstrüman farklı olduğunda sesler de ayrıdır ve hepsini işitmek sorundasınız. Çoğu kez müzisyenler ne çalmamı istersin diyor sorabilir, onlara, `müziği dinle, sana, tam olarak neye ihtiyacın olduğunu söyleyecektir` diyorum."

 

Rolling Stones dergisince tüm zamanların en iyi 10 basçısından biri kabul edilen, ünlü Bass Player dergisi okurlarının üç kez yılın basçısı seçtiği, Huffington Post`un "50 ikonik siyah öncü" listesine Barack Obama`nın ardından giren ünlü sanatçı müziğin doğa ile felsefi uyum içinde olacağına inanarak Tennessee`de 147 dönümlük bir merkezi hayata geçirdi ve bu uğurda "The Music Lesson: A Spiritual Searchfor Growth through Music" isimli kitabı kaleme aldı.

 

Sanatındaki çok yönlülüğü hayatın diğer alanlarına da yansıtan Wooten`ı hem bas hem triosuyla neler yapacağına iki gün üstüste İstanbul`da tanık olmak cazseverler için kaçırılmaması gereken eşsiz bir deneyim olacaktır.

 

Cazkolik.com / 29 Eylül 2018, Cumartesi

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.