Sahnesi, içtenliği ve şarkılarıyla Lisa Simone konser notları röportajı öncesi yayında

Sahnesi, içtenliği ve şarkılarıyla Lisa Simone konser notları röportajı öncesi yayında

Cemal Reşit Rey Konser Salonu yeni sezona hızlı başladı. Ardı ardına konser haberleri geliyor. Yılbaşına kadar takipte kalın. Devamı da olacak. Olması lazım zira son aylar herkes için ekonomik endişelerle geçti, böyle moral veren konserlere ihtiyacımız var. Lisa Simone konseri tam bu döneme denk geldi. Türk dinleyicisinin takip ettiği bir isim Lisa Simone. Herşeyden önce Nina Simone’un kızı. Bu ünvan öyle güçlü ki, kim olsa sahnede bir an Nina Simone’u görür gibi oluyordur. Zaten kendisi de annesiyle arasında çok güçlü bağ olduğunu söylüyor ama farkılıklar da var. Ben onun gibi değilim diyor, daha çok şey söylüyor ama tüm bunlar yakında, zira sevgili Leyla-Diana konser öncesi öğle saatleri Lisa Simone ile buluştu, harika bir söyleşi yaptı. Aslında, evet röportaj ama içten bir sohbet demek daha doğru olur. Gelmiş geçmiş en önemli caz efsanelerinden birinin kızı olması yanında farklı bir birey olması, annesiyle iniş çıkışlı yılları, hayata bakış açılarındaki benzerlikler kadar zıtlıklar, tezatlar... hepsi Leyla-Diana’nın röportajında var, çok yakında...

 

Her birimiz gibi Lisa Simone da sonsuz sorunlar yumağında yaşadığımızın farkında olsa da hayata iyimser bakan, yüzü gülen pozitif bir kadın. Ellisini aşmanın olgunluğuyla içinde yaşadığı dünya kadar kendi dünyasının şifrelerini de çözmüş. Şarkılarındaki sözlere yansıyan bir dünya bu ve `konserlerimde kalbimi açıyorum, dünyamı paylaşıyorum, sizinle de paylaşmaya geldim` diyor.

 

Dinleyici iletişimi nezaketen değil içten, bu yüzden doğal ve güzel. Konserin bir yarısından sonra salona inip dinleyicinin arasına karışması, herkesin tek tek elini tutması, salonu baştan sona dolaşması, gerek birkaç yıl önce, gerek geçen yıl yayınladığı albümlerinden söylediği şarkılar... hepsi güzel bir konserin şifreleri arasındaydı. Şifrelerin kalanı ve daha önemli ayrıntıları yakında yayına girecek röportajda. Müzikseverin yoğun ilgisini çekeceğine inandığımız Lisa Simone söyleşisinin gerçekleşmesinden dolayı CRR yönetimine destekleri ve yardımları için teşekkür ediyoruz.

 

Cazkolik.com / 17 Ekim 2018, Çarşamba

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.