Ünü ülke sınırlarını aşan Aykut Uslutekin`in "10. Yılda Fotoğraflarla AAS/SM Sergisi" açıldı

Ünü ülke sınırlarını aşan Aykut Uslutekin`in "10. Yılda Fotoğraflarla AAS/SM Sergisi" açıldı

İzmirli ünlü fotoğrafçı, İFOD Üyesi Aykut Uslutekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AAS/SM)’nin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla, “10. Yılda Fotoğraflarla AAS/SM” başlığıyla 18 ekim perşembe günü bir fotoğraf sergisi açtı.

 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki 10. yıllık süreçte gerçekleştirilen etkinliklerde Aykut Uslutekin`in çektiği fotoğraflar türlü sanat dallarından sanatçı portrelerini kapsıyor. Sergide toplam 95 fotoğraf yer alıyor. Sergi açılışında caz müzisyenleri Tolga Bilgin, Can Yapıcıoğlu ve Alp Özdayı da sanatseverlere mini dinleti de sundu.

 

 

Hiromi (ASSM, İzmir)

 

Aykut Uslutekin kimdir?

 

 

1961 yılında Çanakkale’de doğdu. Fotoğrafla okul yıllarında tanıştı. Fotoğraf sevgisi tutkuya dönüşünce mesleği de belirlenmiş oldu. Kodak, Konica ve Nikon firmalarında 15 yıl Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Bu zaman diliminde Türkiye’yi karış karış  gezdi, fotoğraflar çekti. Bu fotoğrafları, ulusal ve uluslararası bir çok dergi, kitap, afiş, gazete ve CD’de yayınlandı. Uslutekin, değişik sanat dallarından tanıdığımız Bülent Ortaçgil, Okay Temiz, Kerem Görsev, Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Gülsin Onay, Özdemir Erdoğan, Mehmet Aksoy, Fatih Erkoç, Erkan Oğur, Aydın Esen, Arto Tunçboyacıyan, İdil Biret, Devrim Erbil, Seda Bağcan, Craig Harris, Ralph Towner ve daha bir çok sanatçı ile fotoğraf projeleri gerçekleştirdi. Sanatçı, yurtiçi ve dışından pek çok ünlü caz sanatçısından oluşan zengin bir arşive sahip.

 

 

Yo-Yo Ma (ASSM, İzmir)

 

Fotoğraf çalışmalarıyla bir çok ödül kazanan Uslutekin, 2005 yılında International Rotary Kulübü tarafından “Üstün Meslek Hizmet” ödülüyle onurlandırıldı. Coco Cola Hayatı Artı, Expo 2020 gibi birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan ve almayı sürdüren Uslutekin, Türk-Amerikan Dostluğu 100. yıl anısına yapılan sergilerde de çalışmalarını izleyicilerle buluşturdu. Bugüne değin yüzü aşkın ulusal-uluslararası sergi, performans, dia gösterisi, panel, entelasyon, atölye ve fotoğrafla ilgili tanıtım projeleri gerçekleştiren Uslutekin, aynı zamanda İzmir’de caz hareketine öncülük eden bir isim. Halen onursal başkanlığını sürdürdüğü İzmir Caz Derneği’nin kurucularından olan Aykut Uslutekin, İzmir’de, 1986 yılında kurulan İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD)’nin de üyesi. Her yıl dünyanın renkli ve egzotik ülkelerinin keşfine çıkan Uslutekin, “buralarda farklı bir gözle anlatım yakalamak bana heyecan ve mutluluk veriyor” diyor. Uslutekin, halen kendi adını taşıyan stüdyosunda fotoğraf çekmeye devam ediyor ve Galeri FA adını verdiği sanat galerisini yönetiyor.

 

Cazkolik.com / 26 Ekim 2018, Cuma

 

 

Dhafer Youssef (ASSM, İzmir)

 

 

Al Di Meola (ASSM, İzmir)

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.