Barselona`dasın, şehir, yemekler herşey güzel, akşam deli gibi caz dinlemek istiyorsun, nereye gideceksin?

Barselona`dasın, şehir, yemekler herşey güzel, akşam deli gibi caz dinlemek istiyorsun, nereye gideceksin?

Barselona’yı kim sevmez değil mi... Avrupa’nın en kozmopolit şehirlerinden, gece eğlenceleri de meşhur. Canlı müzik popülaritesi bir başka. Peki, özellikle caz da popüler desek? Eminiz bu bilgi sizin için şaşırtıcı olmaz, peki ama, Barselona’ya gittiniz, gezip tozuyorsunuz, yemekler, sokaklar, müzeler herşey güzel, akşam oldu, canınız acayip caz çekti, müzik âdetâ kulağınızda tütüyor, nereye gideceksiniz?

 

İspanya ve Barselona’nın caz geçmişi 20. yüzyılın ilk dönemine kadar uzanıyor. Her ne kadar, İspanya İç Savaşı sırası ve devamı 2. Dünya Savaşı sırası önemli kesintiye uğrasa da Franko diktatörlüğü günlerinde bile caz küçük ama etkili bir cazsever grubu tarafından canlı tutulmayı başarmış. Bu nedenle, ülkenin müzik tarihi bakımından miras kabul ediliyor. İşte, aşağıda A Luxury Travel Blog’un canlı, yerinde tespitleriyle belirlediği klüpler.

 

Harlem Jazz Club

 

Harlem Jazz Club şehrin efsanevi klüplerinden. Geçen zaman içinde binden fazla performansa evsahipliği yapmış, şehrin eski semtlerinden Gothic Quarter’da yerleşik, caz, funk ve soul müziğe ağırlıklı evsahipliği yapan, yerel DJ’leriyle canlı müziğin dibine vuran bir mekân. Salıdan cumartesiye akşam 20:00 ile sabah 04:30 civarına kadar açık. Carrer de la Comtessa de Sobradiel adresini not edin. En yakın metro durağı Jaume I (L4).

 

Jazzman

 

Bilmeyen kimsenin olamayacağı sansayonel Sagrada Familia’ya yürüme mesafesinde 5 dakika uzaklıktaki Jazzman Eixample bölgesinin cazseverlerince tercih edilen bir klüp. Gaudi’nin başyapıtını mutlaka ziyaret edeceğinize göre günün kalanını da o semte ayırın ve akşam Jazzman’e uğrayın. Klüp, sahnesinde eski ustalar kadar gençlere de yer veriyor. Hafta içi 02:30, hafta sonları 03:00’de kapanıyor. 238 Carrer de Roger de For adresinde yerleşik olup en yakın metro durağının Sagrada Familia (L2) ve Verdauger (L4/L5) olduğunu not edelim.

 

Big Bang Bar

 

Sadece şehrin sakinlerinin değil, dünyanın her yerinden gelen turistlerin de ilgisini çeken Big Bang Bar Barselona’nın ana sahnesinin önemli aktörlerinden. Duvarlarının orijinalliğiyle dikkat çekiyor. Raval semtinin küçük el sanatlarıyla meşhur dükkanları ve meyve bahçelerine kadar uzanan bir semtin parçası olarak çarşambadan pazara canlı caz var ama nasıl bir caz? Onu tam bilmiyoruz, bir bakmanız lazım. Carrer Botella 7 numarada yerleşik olan klübe Sant Antoni (L2), Liceu (L3) ve Poble Sec (L3) metro istasyonlarından şıp diye erişebilirsiniz.

 

Jazzsi

 

JazzSi fark yaratan canlı dans performansları yanında caz konserlerine ev sahipliği yapan popüler bir mekân. Haftanın her günü ya bir jam session ya da temalı projeler var. Caz dışı müziklere de yer veriyor bu mekân sahnesinde. Salı Blues ve rock, çarşamba caz, perşembe Cuban, cuma-cumartesi flamenko, pazar yine Blues ve rock. Carrer de Requesens adresinde olup en yakın Sant Antoni (L2) metro durağından ulaşabilirsiniz.

 

Café Vienés Jazz Club

 

Casa Fuster otelinin mekânı olup her perşembe gecesi seçkin bir caz klübüne dönüşüyormuş. Şimdiye kadar Woody Allen başta Yoshida Brothers, Eddy Davis, Doc Scalon Trio, New Orleans Rag Trio gibi tanınmışları ağırlamış. Allen’ın ünlü Oscarlı filmi Vicky Cristina’nın bazı bölümlerinin bu otelde çekildiğini de hatırlatalım. Bu not bile bir sürü turistin orayı tercih etmesine neden oluyordur şüphesiz. Yalnızzzzz, bir kişinin yemek-müzik vs. ortalama 100 € civarına patladığını unutmadan söyleyelim sonra bize kızmayın. Passeig de Garcia 132 adresinde konuşlu otele gitmek için kullanacağınız metro durağı Diagonal (L3/L5) olacak ama buraya metroyla gitmek de olur mu, battı balık şöyle taksiye kurulun.

 

Cazkolik.com / 08 Kasım 2018, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.