Ölümünün yirminci yılında "Tribute to Frank Sinatra" konserleri başlıyor.

Ölümünün yirminci yılında "Tribute to Frank Sinatra" konserleri başlıyor.

Yerli caz projeleri bakımından zayıf bir yıl oldu 2018 ama aralık ayında gerçekleşecek “Tribute to Frank Sinatra” konserleri yıla güzel bir veda için iyi bir fırsat olacak. Caz tarihinin eşsiz ikonlarından Frank Sinatra, caz denince akla gelen ilk isimlerden. Sinatra’nın kimselere benzemeyen sesi ve eşsiz yorumculuğu yanında oyuncu, yapımcı, yönetmen kimlikleri saygın ve vazgeçilmez bir sanatçı olmasını sağladı. Her nesil müzikseverin dağarcığına eşsiz şarkılar hediye etti. Hayatı renkli ve tartışılırken sesi ve yorumculuğu bütün bir yüzyıla damgasını vurdu.

 

Frank Sinatra ölümünün yirminci yılında üç şehir üç konserle anılacak

 

“Tribute to Frank Sinatra” isimli projede Sinatra’yla özdeşleşmiş “Fly Me to the Moon”, “Cheek to Cheek”, “My Funny Valentine”, “New New York” gibi ölümsüz şarkıları sanatçıyı anmaya layık bir ses ve görsel şölene dönüşecek.

 

Sahnede yerli caz sahnesinin usta isimleri olacak

 

Frank Sinatra repertuvarını sahnede gitarist ve besteci Önder Focan yönetiminde, saksofonda Yahya Dai, piyanoda Kağan Bıyıkoğlu, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ekin Cengizkan’dan oluşan beşli çalarken şarkıları ise son dönemin öne çıkan seslerinden Esra Zeynep Yücel seslendirecek.

 

Konserlerde Lena Seikaly sürprizi

 

Konserlerin bir de sürpriz konuğu var. Bu sene gitarist Steve Herberman ile ünlü caz standartlarından oluşan bir albüm yayınlayan Lena Seikaly de konserlerde konuk sanatçı olarak yer alacak.

 

Konser tarihleri:
06 aralık 2018, perşembe, Zorlu PSM, İstanbul
07 aralık 2018, cuma, Suat Taşer Tiyatrosu, İzmir
12 aralık 2018, çarşamba, MEB Şura Salonu, Ankara

 

Cazkolik.com / 12 Kasım 2018, Pazartesi

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.