Yerli cazda yeni yıl hediyesi... Kerem Türkaydın ilk albümü "Candid Music"i yayınladı

Yerli cazda yeni yıl hediyesi... Kerem Türkaydın ilk albümü "Candid Music"i yayınladı

Gitar, armoni ve doğaçlamada yirmi yıllık müzikal/teorik birikimini cazla harmanlayan gitarist Kerem Türkaydın`ın sekiz bestesine yer verdiği ilk albümü "Candid Music" müzikseverlerle buluşuyor.

 

Müzikte 20 yıllık tecrübeden süzülen cümleler

 

2003 yılından bu yana popüler müzik sektöründe birçok projede besteci, gitarist ve aranjör olarak çalışan Türkaydın, uzun süredir içinde yer aldığı sayısız caz projesinin ardından bu kez kendi çalışması "Candid Music" ile cazseverlerin karşısına çıkıyor. Daha önce, Sıla, Yıldız Tilbe, Toygar Işıklı, Mirkelam ve Grup Gündoğarken gibi isimlere eşlik eden sanatçı albümde gitarları kendisi çalarken, alto ve soprano saksafonda Serhan Erkol, piyanoda Adem Gülşen, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman gibi önde gelen isimler de sanatçıya eşlik etmiş. Yanısıra, albümde misafir olarak Göksun Çavdar (klarnet), [özellikle beşinci parça "Beetle Jam"de Göksun Çavdar ile Serhan Erkol`un karşılıklı kısa bölümleri kısa ama enfes!] İmer Demirer (trompet), Şenova Ülker (flugelhorn), Emre Kayhan (trombon) ve Seyid Mas (obua) gibi usta isimleri görüyoruz. Yapımcılığını sanatçının kendisinin üstlendiği albümün miksleri Erim Arkman imzası taşırken, mastering ise New York`da Dave Darlington tarafından yapıldı.

 

Aşk, hüzün, özlem ve haz gibi temel insani duyguların müzikal olarak işlendiği albüm dinleyicilerini de müziğin içine çekerek parçası haline getiriyor. Bizzat Kerem Türkaydın albüm hakkında duygularını şöyle ifade ediyor; "Candid Music`in gitaristliğimden ziyade, besteciliğimin ön plana çıktığı, güzel melodilere sahip ve sadece cazseverleri değil, tüm müzikseverleri kucaklayacak bir albüm olduğunu düşünüyorum. Albümde bana eşlik eden şahane müzisyenlere de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu albümün ortaya çıkmasındaki katkıları paha biçilemez..."

 

Yerli caz alanında zayıf geçen bir yılın sonunda Türkaydın’ın müziği müziksevere yeni yıl hediyesi gibi gelecek.

 

Cazkolik.com / 23 Kasım 2018, Cuma

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.