Yeni yıla doğru son caz konserleri

Yeni yıla doğru son caz konserleri

28 aralık cuma akşamı gerçekleşen Sacha Boutros konserini Cazkolik davetlisi olarak izleyen okurlarımız Sn. Ozan Uygun ve Sn. Kaan Bilge olmuştur. Tebrik ederiz.

 

Cazkolik.com / 27 Aralık 2018, Perşembe

 


 

Yeni yıla doğru son konserler

 

Caz standartları ve latin şarkıların en sıcak seslerinden Sacha Boutros CRR konserine davetlisiniz

 

Bestedeki ki amacı kaybetmeden sözle, müzikle, icrayla oynamak şarkıcılıkta en zor işlerden biri. Herkes sorar, iyi bir caz şarkıcısını iyi bir pop şarkıcısından ayıran nedir diye, işte, mesela bu özelliği söyleyebilirsiniz. 28 aralık cuma akşamı CRR Konser Salonu’nda izleyeceğimiz Sacha Boutros da tam böyle bir sanatçı olarak tanımlanır.

 

Yirmi yılı bulan kariyerinde James Moody, Patti Austin gibi sayısız caz starıyla aynı sahneyi paylaşan Boutros albümleriyle listelerin üst sıralarında dolaşan sanatçı olmayı başarıyor. 2008 ve 2013 yıllarında “En İyi Caz Albümü” ve “Latin Albümü” dalında Grammy adayı olan sanatçının basına düşen amaçlarından biri Meksika sınırına örülen duvara barış resmi yapmak. San Diego’lu Boutros’un müziğe ilgisi büyükanne ve babasından geliyor. Annesi, Boutros’un iki yaşından beri durmadan şarkı söylediğinin altını çiziyor. Dedesiyle kilisede şarkı söylerken dahi armonilerle oynamayı seven sanatçı profesyonel şarkıcılığa 20 yaşında başladı. Özellikle latin şarkılarına kattığı şehvet kısa zamanda San Diego’nun dışına taştı. O sıra dergilerde çıkan yazılarda Boutros’un doğal cazibesi, güzelliği, operayla caz arasında sorunsuz geçiş yapabilen sesi övüldü. Bu özelliklere kısa zamanda 13 dilde şarkı söyleme becerisi eklenip ‘crossover’ tabir edilen geçişkenli alanda da başarıyı yakalayınca caz dışı müzik çevrelerinin de dikkatini çekti.

 

Blue Note firmasının efsanevi isimlerinden Bruce lundvall’in ‘Latin Norah Jones’ dediği Boutros Bossa Nova’lardaki cazibesiyle özellikle dikkat çekti. 2013 yılında yayınladığı “Sacha: NY After Dark” albümünde caz büyükleri Terrell Stafford, Lewis Nash, Peter Washington ve John DiMartino gibi isimlerle çalışan Sacha gerek Japonya gibi uluslararası caz pazarlarında albümleri ve turneleriyle yoğun ilgi görüyor, gerek Avrupa ve dünyanın kalan bölgelerinde sürekli konserler veriyor ve 28 aralık cuma akşamı yılın son caz konserlerinden birinde CRR Salonu’nda, İstanbul’da olacak. Cazseverlerin kesinlikle kaçırmaması gereken son konserlerden biri olacak Sacha Boutros’un sesinden caz standartları.

 

Cazkolik.com / 26 Aralık 2018, Çarşamba

 

(Aşağıda aralık ayında CRR`de gerçekleşen diğer konserleri Cazkolik okuru olarak izleyen okurlarımızın isimlerini görebilirsiniz)

 


 

19 aralık çarşamba akşamı gerçekleşecek CRR Caz Orkestrası feat. Elif Çağlar Muslu konserini Cazkolik davetlisi olarak izleyecek okurlarımız Sn. Buse Eroğlu ve Sn. Oktay Aşık olmuştur. Tebrik eder, güzel bir konser izlemelerini dileriz.

 

Cazkolik.com / 19 Aralık 2018, Çarşamba

 


 

18 aralık salı akşamı gerçekleşecek Ariel Ardit konserini Cazkolik davetlisi olarak izleyecek okurlarımız Sn. Ersin Günhan ve Sn. Özer Yavru olmuştur. Tebrik eder, güzel bir konser izlemelerini dileriz.

 

Arjantin tango geleneğinin yaşayan en etkileyici erkek şarkıcılarından Ariel Ardit konser vermek için ilk kez İstanbul’a geliyor. 18 aralık salı akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşecek konseri Cazkolik davetlisi olarak izleyebilirsiniz. Katılmak için lütfen bu linke tıklayarak bilgilerinizi bize ulaştırın. Konsere az zaman kaldı, bu yüzden salı saat 11:00’de konseri Cazkolik davetlisi olarak izleyecek 2 (çift) okurumuzu ilan edeceğiz.

 

Devamında, 19 aralık akşamı CRR Caz Orkestrası konserine 2 (çift), 20 aralık akşamı Suramaniam ve 28 aralık akşamı Sacha Butros konserlerini Cazkolik davetlisi olarak izlemek için lütfen sosyal medya paylaşımlarımızı takip etmeyi unutmayın.

 

Ölümsüz Arjantin tangolarının yaşayan en önemli seslerinden Ardit bu harikulade müziğe bizzat geleneğin içinden gelen bir sesi dinleyerek tanık olmak özel bir deneyim olacaktır. Katılımınızı bekliyoruz.

 

Cazkolik.com / 17 Aralık 2018, Pazartesi

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.