Bu albüm müziğin teneffüs edildiği, her gitar rifinin içe çekildiği saykodelik günleri hatırlatıyor

Bu albüm müziğin teneffüs edildiği, her gitar rifinin içe çekildiği saykodelik günleri hatırlatıyor

Bu albümdeki müzikler, yetmişli-seksenli yıllarda mahalleden arkadaşların kollarının altına doluşturduğu plâklarla evlere tıkılıp günlerce albümleri adeta teneffüs ettiği, her gitar rifini içe çektiği, çekme kasetlerin havada uçuştuğu günleri, toplu müzik dinleme âyinlerini hatırlatan reenkarnatif müzikler.

 

Ozan Erverdi ile Tan Deliorman belli ki bu çeşit arkadaşlar. Aynı mahallede, hatta aynı apartmanda büyümüş, müzik yapmaya küçükten birlikte başlamışlar. Yine o yılların, içlerinde mutlaka iki kardeşin olduğu mahalle orkestraları gibi. Altmışlardan yetmişlere uzanan dönemin saykodelik müzikleri, elektrikli tuşluların esrarengiz iç çekişleri, davulun kafayı bir o yana bir bu yana hippi gibi savurtan sarsak ritmi, yaz aylarının uzun öğleden sonraları, sahilin sessizliği, kedinin uyuklaması, ağustos böceğinin vıcırtısı, gitarın inlemesi hali gibi.

 

Bu haberin yayına girdiği günün akşamı (15 şubat) The Kites ilk albümü "Sunset Vibes" için İKSV Salon’da albüm lansman konseri verecek. Bu albümü dinlemeyi ihmal etmeyin. Günün manasız hızı enerjinizi tüketmeden kendinize az zaman ayırın. Belki müzikler artık eskisi gibi arkadaşlarla beraber dinlenmiyordur ama siz öyleymiş gibi yapın, gözlerinizi bir müddet sabit bir noktaya dikin, gözünüzün önüne hipnoz edci kalaydoskopik görüntüler gelirken kulağınızı müziğe verin.

 

Cazkolik.com / 15 Şubat 2019, Cuma

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.