Küçük bir Ege kasabasındaki Bulut ailesinin trajikomik hikayesi nasıl müziklenmeli

Küçük bir Ege kasabasındaki Bulut ailesinin trajikomik hikayesi nasıl müziklenmeli

Türkiye’nin deneysel caz müzik alanındaki en önemli toplulukların başında gelen Konstrukt konserleri ve yayınladığı albümlere bir de soundtrack çalışması dahil etti.


38. İstanbul Film Festivali belgesel bölümünde yarışan Osman Nuri İyem’in yönetmenliğini yaptığı “Bulutlar” isimli belgeselin müzikleri Konstrukt tarafından kaydedilmesi muhtemelen ya bir ilk ya da iilklerden. Albüm LU Records etiketiyle bütün dijital platformlarda yayına girdi.


Korhan Futacı, Umut Çağlar, Apostolos Sideris ve Berkan Tilavel’den oluşan Konstrukt “Bulutlar” belgeseli için on parça hazırladı. Müzikler, Konstrukt’un müzikal tavrı itibariyle deneysel bir evrene sahip. Küçük bir Ege köyünde yaşayan Bulut ailesinin trajikomik hikayesini konu alan belgesel enişte, hala ve yeğenden oluşan ailenin günlük yaşamlarını ele alıyor. Böylesi temel insani bir ilişkiyi Kontrsukt’ın müzikleriyle yansıtması hem filmseverler hem müzikseverler için oldukça ilginç ve yeni bir tecrübe.


Belgesel, hayatta kalmak ve korunmak için geliştirdiğimiz duygu ve tepkiler üzerinden toplumsal kalkınmanın, ekonomik sürdürülebilirliğin gelişmesine atıfta bulunuyor. Filme alınanların doğallığının kaybolmadan yansıtılabilmesi için bütün ilişkilerin dört yıl boyunca gözlenmesi altı bilhassa çizilmesi gereken bir ayrıntı.


Alto saksofon, vokal ve zurnada Korhan Futacı, flüt, mey ve guimbhide da Umut Çağlar, akustik basta Apostolos Sideris ve davullarla curada Berkan Tilavel’in yer aldığı Konstrukt’un soundtrack çalışması Hayyam Stüdyoları`nda kaydedildi.


Cazkolik.com / 16 Mart 2019, Cumartesi


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.