Yolculuk Arası Bi' Caz Molası konserleri

Yolculuk Arası Bi' Caz Molası konserleri

Meltem Ege Trio (24 Nisan 2019)


Mart ayında başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ`nin Karaköy Vapur İskelesi`nin üst katındaki İstanbul Kitapçısı`nın muhteşem mazaralı terasında ücretsiz olarak düzenlediği `Yolculuk Arası Bi Caz Molası` konserleri 24 nisan çarşamba saat 18:30`da caz vokalin tecrübeli sesi Meltem Ege Trio ile devam ediyor. Başarılı soliste Türk caz gitarın duayen ustası Önder Focan ve kontrbasçı Ozan Musluoğlu eşlik edecek. Caz standartlarının tanınmış bestelerini İstanbulun en güzel manzarasında boğaza karşı dinlemek bu ay geçireceğiniz en güzel dakikalara anlamına gelebilir. Kesinlikle kaçırmamanız tavsiye edilir.

 

24 Nisan 2019, Çarşamba, Saat: 18:30
Meltem Ege Trio
Metlem Ege, vokal
Önder Focan, gitar
Ozan Musluoğlu, kontrbas


Cazkolik.com / 23 Nisan 2019, Salı




`Yolculuk Arası Bi Caz Molası`nın geçmiş etkinlik haber arşivi aşağıda:



Deniz Özçelik Trio (17 Nisan 2019)


Mart ayında başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ`nin Karaköy Vapur İskelesi`nin üst katındaki İstanbul Kitapçısı`nın muhteşem mazaralı terasında ücretsiz olarak düzenlediği `Yolculuk Arası Bi Caz Molası` konserleri 17 nisan çarşamba saat 18:30`da caz vokalin genç sesi Deniz Özçelik ile devam ediyor. Başarılı genç şarkıcı Boğaziçi Elektronik Mühendisliği`nde okurken İstanbul Üniversitesi`nde de yarı zamanlı kompozisyon, şan ve tiyatro çalışıyordu. Tam burslu lisans eğitimi kazandığı Berklee College of Music`de Tiger Okoshi, George Garzone, Greg Osby, Simon Shaheen gibi isimlerle performans çalıştı, onlarla aynı sahneyi paylaştı. Başarılı sanatçı şimdilerde İstanbul`da sahne alıyor ve kendi besteleri üzerinde çalışıyor. Özçelik`e gitarda kendi albümünü yayınlayan Erkan Zeki Ar ve basta Eren Turgut eşlik edecek.


17 Nisan 2019, Çarşamba, Saat: 18:30
Deniz Özçelik Trio
Deniz Özçelik, vokal
Erkan Zeki Ar, gitar
Eren Turgut, bas gitar


Cazkolik.com / 10 Nisan 2019, Çarşamba




Ülkem Özsezen Trio (10 Nisan 2019)


20 mart akşamı Cansu Tanrıkulu Trio ile başlayan, 27 mart akşamı Esra Kayıkçı Trio, 3 nisan akşamı ise Erdem Özkan Quartet ile devam eden `Yolculuk Arası bi Caz Molası` Karaköy İskelesi İstanbul Kitapçısı terasındaki caz konserleri bu hafta piyanist ve besteci Ülkem Özsezen Trio ile sürecek. Olağanüstü bir İstanbul manzarasına karşı, vapur düdükleriyle martı seslerinin İstanbulun seslerine karıştığı konserler Türkiye caz sahnesinin sevilen isimlerini ağırlamayı sürdürüyor. İstanbul Belediyesi Kültür AŞ`nin ücretsiz etkinliğine İstanbullu cazseverler davetli.


10 Nisan 2019, Çarşamba, Saat: 18:30
Ülkem Özsezen Trio
Ülkem Özsezen, klavye
Bora Çeliker, gitar/vokal
Ozan Musluoğlu, kontrbas


Cazkolik.com / 10 Nisan 2019, Çarşamba



Erdem Özkan Quartet (03 Nisan 2019)



Esra Kayıkçı Trio (27 Mart 2019)



Cansu Tanrıkulu Trio (20 Mart 2019)


İBB Kültür AŞ, Şehir Hatları İşletmesi ve İstanbul Kitapçısı işbirliğiyle hayata geçirilen "Yolculuk Arası Bi Caz Molası" ilk konseri 20 mart çarşamba akşamı gerçekleşti. İstanbulun kurşunî günlerinden biriydi. Güneşin bir görünüp bir kaybolduğu, bulutların yeryüzünü yakın dansettiği, boğazın hırçınlaştığı, martıların çığlık çığlığa uçuştuğu günlerden... Karaköy vapur iskelesinin üst katında olağanüstü manzarasıyla İstanbul Kitapçısı... ve terasta caz konseri.


Önder Focan`ın gitarı vapurlarla söyleşti, Cansu Tanrıkulu şarkılarını martılara söyledi


Bundan böyle her çarşamba akşamı gerçekleşecek, İstanbul`da baharın ve yazın her rengine tanık olacak "Yolculuk Arası Bi Caz Molası". Şehrin gündelik hayatının içine caz müziğini sokabilmek, evine işine giden, yolculuk eden insanların bir anda caz şarkılarıyla buluşmasını sağlamak. Şehir hayatına usulca sızmak... İstanbulluların bir anda karşısına çıkmak. Tam da ismindeki gibi `bi caz molası` vermek için her çarşamba akşam üstü saat 18:30 ile 20:00 arası her hafta farklı sanatçıları nyer alacağı ücretsiz etkinlikler.


Konserin boğazın en güzel manzarasının yanıbaşında olması, şehrin seslerinin müziğe eşlik etmesi yaşanan anın en güzel yanları. İskeleye yanaşan vapurların düdükleriyle seslenmesi, Önder Focan`ın gitarıyla onları selamlaması, Cansu Tanrıkulu`nun şarkılarına martıların eşlik etmesi günün yorgunluğunun atılması, yaşadığımız şehrin tadına varılması... Hepsi her hafta yaşanacak şeyler olacak.


Siz de bir çarşamba akşamı `bi caz molası` verin


27 mart çarşamba akşamı Esra Kayıkçı Trio sahnede olacak. Vapur düdüklerine martı sesleri eşlik eder, bin yıllık şehir caz dinlerken Esra Kayıkçı`nın sesi Hakan Kamalı`ın gitarı, Fırtına Kıral`ın davuluyla söyleşecek.


Cazkolik.com / 21 Mart 2019, Perşembe





Özel Haber: Yolculuk arası bi caz molası... Karaköy iskelesinde caz akşamları başlıyor!


Caz müziğin günlük hayatın içinde olması, bir anda karşınıza çıkması ne güzel olur düşünsenize... İşte, 20 mart çarşamba akşamından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Şehir Hatları İşletmesi ve İstanbul Kitapçısı işbirliğiyle tam da bu dediğimize yönelik yeni bir proje başlıyor.


Yolculuk arası bi caz molası


Bundan böyle her çarşamba akşamı Karaköy iskelesinden geçerken üst kattan gelen cazı duyar duymaz hemen yukarı çıkın siz de dinleyiciler arasına katılın. Günün yorgunluğunu Karaköy iskelesindeki İstanbul Kitapçısı`nın olağanüstü İstanbul manzarasına sahip terasında, raflardaki kitaplar arasında çay ya da kahve ile Türkiye caz sahnesinin sevilen sanatçılarını dinleyin. Bir saat için de olsa günün yorgunluğu, sıkıntıları bırakın boğazın sularına karışsın, aksın gitsin.


Karaköy iskelesinde caz akşamları başlıyor


20 mart çarşamba akşamından itibaren İstanbullulara açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek canlı caz konserleri Türk caz sanatçılarını klüplerin, konser salonlarının dışında dinlemek değişik, keyifli ve renkli bir deneyim olacak.


Vapur sesi, deniz sesi, martı çığlıkları ve cazın birbirine karışacağı konserleri izlemek ücretsiz olacak


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Şehir Hatları İşletmesi ve İstanbul Kitapçısı işbirliğiyle ücretsiz olarak gerçekleşecek konserlerle Karaköy iskelesinin ismi kısa zamanda Karaköy Caz İskelesi olarak anılmaya başlanırsa şaşırmayın. Cazın İstanbula ne kadar yakıştığına tanık olun.


Mart ayı programı

20 Mart 2019, Çarşamba
Cansu Tanrıkulu Trio
Cansu Tanrıkulu, vokal
Önder Focan, gitar
Yarkın Tuncer, kontrbas


27 Mart 2019, Çarşamba
Esra Kayıkçı Trio
Esra Kayıkçı, vokal/kontrbas
Hakan Kamalı, gitar
Fırtına Kıral, davul


Vapur sesi, denizin sesi, martı çığlıkları ve cazın birbirine karışacağı konserler düzenli olarak İBB Kültür AŞ tarafından duyurulacak. Cazkolik olarak biz de programı düzenli hem bu haber sayfamızdan hem sosyal medyamızdan takip edebilirsiniz. Nisan ayı konserleri mart sonuna doğru duyurulacak.


Cazkolik.com / 17 Mart 2019, Pazar




BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Fatih Beydili
    17 Mart 2019 Pazar 02:11

    Caz adına harika bir haber...yakın zamanda bu konuda bir yazıda yayınlanmıştı, Türkiye"de yerel yönetimler niye caz müzüğine önem vermiyor diye şikayetimiz vardı..güzel bir başlangıç umarım yaygınlaşarak devamı gelir...

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.