Dünyaca ünlü piyano ustası ve besteci... Mahşerin dört atlısı... İliklerinize kadar caza doymaya hazır olun

Dünyaca ünlü piyano ustası ve besteci... Mahşerin dört atlısı... İliklerinize kadar caza doymaya hazır olun

Nisan sonundan haziran başına üç ayı kapsayan heyecan verici bir festival maratonuna hazırlanan Zorlu PSM festival öncesi ısınma turlarından oluşan konserlerinde dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Aslında, her biri birer festival sanatçısı olan Mike Stern Dave Weckl Band ile piyanist, besteci ve aranjör Alan Broadbent kısa aralarla ardı ardına PSM salonlarında konser verecek. Konserlere az zaman kaldığı için bir an önce yerinizi ayırtmanızda fayda var.

 

Alan Broadbent dört gece Touche sahnesinde

 

Kerem Görsev’in 2013 tarihli “To Bill Evans” albümündeki bestelere yaptığı düzenlemeler nedeniyle Türkiye’de cazseverlerin yakından tanıdığı, Türkiye’de konserler veren, geniş volümlü orkestral cazın dünyadaki önemli isimlerinden Alan Broadbent mart sonu dört gece üst üste Touche sahnesinde trio formatında birbirinden güzel caz performanslarına imza atacak. Piyanoda kendisine kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman’ın eşlik edeceği Broadbent caz standartlarından, kendi bestelerinden ve muhtemelen Kerem Görsev bestelerinden oluşan bir repertuvarı seslendirecek. 2013 yılında “Heart to Heart” isimli solo piyano albümünü yayınlayan sanatçı piyanist ve besteci olmasının yanısıra dünyaca ünlü starlar için besteleri büyük orkestralara uyarlayan, orkestra şefliğini yapan, film müzikleri besteleyen komple bir usta. Onu en saf hali kabul diyebileceğimiz piyano virtüözü olarak dinlemek eminiz cazseverlerin kaçırmak istemeyeceği bir fırsat.

 

Mahşerin dört atlısı yeniden konsere geliyor

 

Mahşerin ilk atlısı gitar gurusu Mike Stern... Birkaç sene önce geçirdiği kaza sonucu meslek hayatı bitme noktasına gelen Stern adeta küllerinden yeniden doğdu ve bir buçuk sene önce yayınladığı “Trip” albümüyle gerçek bir ‘survivor’ olduğunu kanıtladı. Üstelik, kaza öncesine göre performansında ve tekniğinde herhangi bir sorun kalmadığı gibi elli yıla yakındır sahip olduğu tekniğe yeni boyutlar eklemesini bilmişti. Mike Stern ile ilgili bilenler hatırlar, gözümüzdeki en net fotoğraf yetmişine merdiven dayamasına rağmen görenlerin en fazla 40-45 diyeceği sanatçının Açıkhava sahnesindeki bir konseri sonrası onca merdiveni koşarak çıkması ve imza gününe katılmasıydı. O gün bunu sırf müzikseverleri kuyrukta fazla bekletmeme nezâketi adına yapmıştı. Böyle de zarif bir insandır kendileri.

 

Mahşerin ikinci atlısı Dave Weckl. Onu Türkiye’de sadece cazseverler değil rock dünyası da iyi tanır. Bazı rock müzisyenlerinin albümlerinde misafir olduğunu hatırlarız. Kendine has stili olan ve dünyanın saygı duyduğu bu önemli usta aynı zamanda dünyanın en iyi davul eğitmenlerinden biri.

 

Mahşerin üçüncü atlısı tenor saksofoncu Bob Francheschini. Funky çalışıyla, uzun soloları, güçlü sounduyla bir müzisyenden öte sanki bir rugby oyuncusu gibi sahnede kuvvetli görünen sanatçı dörtlünün ayrılmaz parçası. Bob Francheschini de kendi albümlerinden ziyade konuk sanatçı görünmeyi sevenlerden. Özellikle konser performansları konusunda, güçlü işçilikleriyle dinleyiciyi her konser sonrası evine mutlu göndermeyi bilen isimlerden.

 

Boşalan iliklerimizi yeniden doldurmanın zamanıdır

 

Ve mahşerin son atlısı muhtemelen dörtlünün en az tanınan ismi elektrik basçı Tom Kennedy. Weckl/Stern ikilisi 2016 kasım ayında Zorlu PSM sahnesini ziyaret ettiğinde sahnede elektrik basta yine Tom Kennedy vardı. O konser gerçek bir 4 çeker konser olmuştu. Üstelik Stern’ün elini, kolunu mahveden kazanın ardından çıktığı ilk turne hatta ilk konserdi. İliklerimize kadar iyi müzikle dolmuştuk, şimdi bir yenisine hazır olun. Bu fırsatlar sık gelmiyor, boşalan iliklerimizi yeniden doldurmanın zamanıdır.

 

Cazkolik.com / 21 Mart 2019, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.