Türkiye`nin tek kadın neyzeni Burcu Karadağ yeni albümü "Ney in Ethno Jazz"da türküleri, Neşet Ertaş`ı kaydetti

Türkiye`nin tek kadın neyzeni Burcu Karadağ yeni albümü "Ney in Ethno Jazz"da türküleri, Neşet Ertaş`ı kaydetti

Ulusal ve uluslararası arenada çok sayıda konserde izlediğimiz, sayısız projede yeralan Türkiye’nin tek kadın neyzeni Burcu Karadağ 12 nisan günü “Ney in Ethno Jazz” isimli albümünü Y Kültür Sanat firmasından yayınladı.


2 mayıs cuma günü Babylon’da vereceği albüm tanıtım konseriyle albümünü ilk kez dinleyicileriyle buluşturacak olan Karadağ 3 mayıs günü ise Cer Modern’de Ankaralı dinleyicileriyle buluşacak.



Türküler ney eşliğinde caz formunda icra edildi


Hepimizin çocukluğundan itibaren içine doğduğu “Kara Üzüm Habbesi”, “Alma Attım Nar Geldi” gibi türkülerle Azeri türküleri ve Neşet Ertaş’ın “Kendim Ettim Kendim Buldum” yorumunu kaydeden Karadağ, Ertaş’ın türküsünde kendi sesiyle de dikkat çekiyor.



Azeri piyanist Etibar Asadlı`ya dikkat!


Solist olarak neyle beraber piyano, perküsyon, balaban ve kontrbasla müzikleri harmanlayan sanatçı düzenlemelerinde dinlemesi zevkli, akıcı ritimlere yönelmiş. Bugüne kadar Fazıl Say, Tuluğ Tırpan, Sertab Erener, Trilok Gurtu, Martin Grubinger, Rudiger Oppermann, Angelika Akbar, İhsan Özgen, Önder Focan ve Okay Temiz gibi birçok önemli müzisyenle çalışan Burcu Karadağ yeni çalışması için müzik hayatını Paris’te sürdüren Azeri genç piyanist Etibar Asadli ile çalışmış. Genç sanatçının albümdeki varlığı akıcı tuşesiyle ilk parçadan kendini net olarak hissettiriyor. Albümde ayrıca perküsyon ustası Mehmet Akatay, Kafkasların nefesi Balaban ve tütsek üstadı Alafsar Rahimov ve Balkan topraklarının parlayan yıldızı kontrbasçı Enver Muhammedi (ki Muhammedi’nin albümün son parçasında elektrik bası ayrıca dikkat çekici) gibi önemli sanatçılar var.


Cazkolik.com / 15 Nisan 2019, Pazartesi


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.