Evrim Demirel'in yeni projesi Stanpolites'i sürpriz bir ismin misafirliğiyle izleyeceğiz

Evrim Demirel'in yeni projesi Stanpolites'i sürpriz bir ismin misafirliğiyle izleyeceğiz

PSM Caz Festivali bu sene Türkiye’den çok sayıda projeye ağırlık veriyor. Onbeş kadar projenin sahne alacağı festivalde öne çıkan Stanpolites Project’i özellikle duyurmak istiyoruz. Bir Türk, bir İsviçreli ve bir İtalyan ama hepsi Türkiye’de müzik yapan piyanist/besteci Evrim Demirel, kontrbasçı Andreas Metzler ve davulcu Riccardo Marenghi’den oluşan Stanpolites Project trio olarak Türkiye caz sahnesinin önemli isimleriyle işbirliği yaparak yeni müziklere imza atacak. Daha önce İzmir ve Ankara’da birer konser veren ekip, konuklarla beraber seri konserlerin ilkini Okay Temiz ile birlikte gerçekleştirecek. Stanpolites’in hem yeni proje olması hem zamanla benzeri konserler izleyecek olmamız ve elbette Okay Temiz gibi bir ustanın konuk olması cazseverler için önemli bir haber. Projenin PSM Caz Festivali’nde yeralması ise festivalin bu sene yerli sahneye gösterdiği önemi proje seçimindeki özenle birleştiriyor.

 

16 Mayıs Perşembe akşamı Zorlu PSM’nin yeni caz klübü Touché’de gerçekleşecek konser cazda yeni fikirlere meraklı herkese önerilir

 

Çoğu okurumuzun iyi tanığıdına emin olsak da trioyu oluşturan üçlüyü kısaca tanıtmak gerekirse, Bilkent, Rotterdam, Amsterdam ve Mimar Sinan gibi önemli dört üniversitede kompozisyon eğitimi alan Evrim Demirel geleneksel Türk soundlarını cazla harmanlayan, 2012 yılında yayınladığı Ada albümüyle bu konuda önemli bir çalışmaya imza atan, konserleriyle çok sayıda dinleyicinin sevgisini kazanan Demirel Anadolu coğrafyasında geçmişten bugüne farklı kültürlerin müzikal izlerini post modern caz anlayışıyla yorumlamaya devam ediyor ve bu konuda özgün işler üreten az sayıda sanatçımızdan biri.

 

 

2015 yılından itibaren İstanbul’da yaşayan ve pek çok kez izlediğimiz 46 yaşındaki kontrbas sanatçısı Andreas Metzler dünyaca ünlü sanatçılarla projelerde yer almasının yanında aynı dönemde farklı gruplarla çalışmayı sürdürüyor. Dünyanın en iyilerinden kabul edilen bariton saksofon ustası Gary Smulyan, Dick Oatts, David Friedman, Okay Temiz, Michiel Borstlap gibi ünlü isimler, Ton Art Ensemble, Thelonious 4, Bassolutions gibi projelerin içinde izliyoruz tecrübeli basçıyı.

 

 

İtalya Piacenza’da dünyaya gelen 44 yaşındaki davul ve perküsyon sanatçısı Riccardo Marenghi de İstanbullu cazseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Farklı müzik türlerinde çalabilen sanatçı caz davul eğitimi aldı. 2006 yılında masterını Ensemble Drumming ve sosyal müzik terapisi üzerine veren Marenghi bir süre Burkina Faso’da Afrika perküsyonları üzerine çalışmasının ardından 2010 yılında İstanbul’a yerleşti. Marenghi İstanbul ve Avrupa merkezli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

 

Cazkolik.com / 18 Nisan 2019, Perşembe

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.