Hepimiz onlarla büyüdük... Walkman 40 yaşına bastı!

Hepimiz onlarla büyüdük... Walkman 40 yaşına bastı!

Şu haber fotoğrafı pek çoğumuz için müthiş nostalji olacak. Belli bir yaş dilimi ve üstünde olup da kim kulağına walkman takmamıştır ki. Bugün için gayet normal olan o zaman için yeni ve özgürleştirici bir cihazdı. Artık hareket halindeyken, yürürken, yolda, arabada müzik dinleyebilecektiniz. Anne baba oğlum kıs şu müziği diye size fırça atmayacaktı. Bu ne acaip bir şeydi. Evet, öyle oldu. Hem de ne olmak. Şimdi aradan tam 40 yıl geçmiş.


İlk kez 1 Temmuz 1979’da müzikseverlerin beğenisine sunarak müzik dinleme pratiğinde köklü bir değişim yarattan Walkman® 40. yaşını geride bıraktı. ?Özellikle gençlerin müzikle kurdukları bağın güçlenmesinde önemli rol oynayan Walkman®, aradan geçen 40 yıl boyunca müziği her zaman her yere taşıma konusunda zamanla gelişerek, değişerek bugüne ulaştı.


Walkman®’in 40 yıllık tarihindeki bazı kilometre taşları:


- 1979 Kişisel müzik dinleme cihazı Walkman’in ilk modeli piyasaya sürüldü. Şirket kayıt etme özelliği olmadan bu ürünün satmayacağı yönündeki eleştirilere rağmen büyük bir başarı yakalayarak yeni bir yaşam tarzının öncüsü oldu.


- 1981 İlk Walkman’lere göre çok daha hafif olan WM-2’de sıra dışı bir geliştirme süreci izlendi. Tasarım ve ses kalitesini öne çıkaran Walkman II büyük popülarite kazandı.


- 1983 Yaklaşık olarak bir kaset boyutunda geliştirilen WM-20, Walkman’i çanta ya da cepte kolaylıkla taşınabilecek modern bir ihtiyaç haline getirdi.


- 1984 Dünyanın ilk taşınabilir CD player’ı, yaklaşık üst üste dört CD büyüklüğünde ve 590 gram ağırlığındaydı. Oldukça uygun fiyatla satışa sunulan D-50, CD satışlarının hızla artmasına katkıda bulundu.


Walkmen`ler hâlâ üretilerek kendi alanında bir rekorun sahibi oldu.


Cazkolik.com / 02 Temmuz 2019, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.