Neue! Step... Müziğin ve melankolinin sınırlarında bir sonbahar festivali

Neue! Step... Müziğin ve melankolinin sınırlarında bir sonbahar festivali

Zorlu PSM, 7. sezonuna yeni bir festivalle başlıyor. Neo-klasik, ambient, minimal, deneysel ve avangart türleri buluşturan Neue! Step.


11-29 Eylül arası ilk kez gerçekleşecek Neue! Step neo-klasik, minimal, ambient, deneysel ve avangart müziği sıra dışı isimlerini buluşturacak.


Neue! Step programında, zengin melodileri deneysellikle birleştiren 21. yüzyılın en zeki ve yetenekli bestecilerinden Nils Frahm’ın yanı sıra yeni dönem klasik müzik dünyasının en önemli piyanistlerinden Víkingur ÓlafssonBerlin Filarmoni’nin 12 ÇellistiPeter Broderick, müzik kariyerlerini sonlandıran Wild Beasts’in solisti Hayden ThorpeDouglas DareSylvain ChauveauRoberto Cacciapaglia gibi müzikte yeni arayışlarda bulunan ve müziğin anlamını genişleten sanatçılar yer alıyor. Injazero Records Showcase kapsamında ise HeinaliMatt Emery ve C. Diab sahne alacak.


Neue! Step’e özel %100 Studio’da gerçekleşecek konserlerde 360 derece sahne deneyimine ev sahipliği yapacak olan Zorlu PSM, yeni deneyimlere açık müzikseverleri eylül ayı boyunca müziğin zamansal ve duygusal sınırlarına doğru bir keşfe çıkaracak.


Zengin melodilerin devrimci ustası Nils Frahm Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde!


Müziğe Tchaikovsky’nin son öğrencisi Nahum Brodski’den dersler alarak başlayan ve piyanoya alışılmadık bir yaklaşım getiren Alman besteci, prodüktör ve multi-enstrümantalist Nils Frahm, Neue! Step kapsamında Turkcell Sahnesi’nde müzik tutkunlarına unutulmayacak bir deneyim yaşatacak! Geleneksel piyanistlerin mirasını, çağdaş bestecilerin yapıtlarından edindiği ilhamla birleştiren ve Anne Müller, Ólafur Arnalds, Woodkid gibi isimlerle beraber çalışmalara imza atan müzisyen, yarattığı neo-klasik rüzgarla dünyada geniş bir kitleye hitap ediyor. Klasik ve elektronik müziği birleştirdiği zengin kompozisyonları ve etkileyici sahne performansıyla Nils Frahm, 19 Eylül’de Zorlu PSM’de!


Melankolinin ve melodilerin derinliklerine yolculuk


Dünyanın en önemli üç orkestrasından biri Berlin Filarmoni Orkestrası’nın kendi viyolonsel grubundan oluşan; güzellikle melankoliyi, güvenle esnekliği aynı anda tattıran, Berlin Filarmoni’nin 12 Çellisti (29 Eylül), Erased Tapes bünyesinde piyano ağırlıklı klasik kompozisyonların yanı sıra, farklı enstrümanlarla deneysel üretimlerde bulunan Amerikan asıllı Peter Broderick (11 Eylül), müzikal hakimiyeti ve özgünlüğü ile tüm dünyada kayda değer bir etki yaratan, Philip Glass Piano Works ve Johann Sebastian Bach yorumlarıyla günümüzün en çok ilgi gören sanatçılarından biri haline gelen İzlandalı piyanist Víkingur Ólafsson (27 Eylül), bu sene Divine isimli ilk solo albümünü yayınlayan ve geçtiğimiz sene dağılan Wild Beasts grubunun eşsiz vokali Hayden Thorpe (26 Eylül), şiirsel tarzı ve melankolik vokalleriyle dinleyicide derin etki yaratan, klasik müziği minimalizmle buluşturan şarkıcı, söz yazarı ve piyanist Douglas Dare (24 Eylül), minimal ve melodik kompozisyonlarla sessizliğin kendisini de bir unsur olarak kullanan Belçikalı müzisyen Sylvain Chauveau (20 Eylül), sesin gücünü ve müziğin derin duygulara temasının ardındaki sınırları arayan, uluslararası yenilikçi müzik sahnesinin öne çıkan ismi Roberto Cacciapaglia (24 Eylül), çağdaş klasik, ambient ve deneysel elektronik müzik odaklı Londra merkezli bağımsız plak şirketi Injazero Records çatısındaki Heinali, Matt Emery ve C.Diab’ın özgün tınılarıyla yer alacağı Injazero Records Showcase (18 Eylül)Neue! Step festivali kapsamında melankolinin ve melodilerin derinlerine yolculuğa çıkaracak.


Cazkolik.com / 24 Temmuz 2019, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.