Bodrum`da dostluk ve caz rüzgarları; 3. Bodrum Caz Festivali başlıyor

Bodrum`da dostluk ve caz rüzgarları; 3. Bodrum Caz Festivali başlıyor

Bu yıl üçüncü kez gerçekleşecek Bodrum Caz Festivali Bodrum’un yerleşik festivali olma konusunda hızla yol alıyor. Festivali eylül ayına konumlayan yönetim yazın en güzel ayının mehtâbı altında türlü çeşitli caz müziğine yer veriyor. Bu senenin programı açıklandı, gelin beraber bakalım...


Festival 1 Eylül akşamı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası feat. Hüsnü Şenlendirici konseriyle başlayacak. Bu noktada iki notun altını çizmeli, ilki. Bir klarnet ustası Hüsnü Şenelendirici’yi bu nevi bir orkestra ile ilk kez izleyecek olmamız acaba nasıl bir repertuvar var sorusunu da beraberinde getiriyor, ikincisi, TSK bünyesindeki caz orkestralarından hakettikleri kadar faydalanamıyor oluşumuz. Hele İstanbullular bu orkestraları hiç izlemiyor desek yeridir.


Bodrum Caz Festivali bize yeni bir trio dinletecek; Oto Trip... Uzun zaman farklı projelerde beraber çalmış ama hiç beraber müzik yapmamış, uzun zamandır birarada neler yapabiliriz diye merak eden gitarist Onur Aymergen, davulcu Turgut Alp Bekoğlu ve bas gitarist Orhan Deniz’in oluşturduğu üçlü festivalin ana mekanlarından Off Gümüşlük konserlerini 2 Eylül akşamı başlatacak ekip.


2 Eylül akşamının ikinci konseri yine Off Gümüşlük sahnesinde Rodos Kardeş Festival Konseri kapsamındaki Dimitri Vassilakis Quartet konseri olacak. Saksofon ve vokalde Dimitri Vassilakis, basta Manos Loutas, davulda Emmanuel Saridakis ve piyanoda George Polyhronakos’un olduğu dörtlü karşı kıyının dostluğunu festivale taşıyacak.


3 Eylül akşamı bir önceki akşamın Giritli gurubundan bayrağı İsrailli dörtlü Kula Baraka alacak. Aynı zamanda festivalin uluslararası yüzünü oluşturan bu topluluklar sunduğu müziğin renkliliğiyle de dikkat çekecek eminiz. Klavye ve santurda Meytal Bracha Karni, preküsyonda Rony Iwryn, basta Lihi Eshel ve davulda Einat Harel isimli dört kadından oluşan topluluk etnik caz yapıyor ve oryantal soundlar kullanıyor. Konserin yine Off Gümüşlük’te olacağını son not olarak ekleyelim.


3 Eylül gecesinin yine Off Gümüşlük sahnesindeki ikinci konseriyse yine yeni bir trio Stanpolites Project feat. Okay Temiz. Farklı ülkelerde dünyaya gelip yolları İstanbul’da kesişen üç müzisyen; Piyanist Evrim Demirel, basçı Andreas Metzler ve davulcu Riccardo Marenghi’ye Türk caz devi Okay Temiz’in de katılmasıyla Stanpolites Trio eminiz unutulmayacak bir konsere imza atacak.


Trio/Quartet ağırlıklı formata sahip festivalde 5 Eylül akşamı piyanist Burçin Büke, kanunî Tahir Aydoğdu ve neyzen Bilgin Canaz’dan oluşan Tanini Trio konseri izlenecek. Bu konser farklı bir mekân olan Bodrum Yakaköy’deki tarihi Dibeklihan’da gerçekleşecek.


6 Eylül akşamı festivali yine bir başka mekânda buluyoruz. Bu kez gitarlarda Erkan Oğur, davulda Turgut Alp Bekoğlu, basta Kağan Yıldız ve piyanoda Can Çankaya ile Anatolian Blues projesinde izleyeceğiz. Kökeni Telvin grubuna dayanan müziklerin bol doğaçlamalı ifadeleri Yalıkavak’taki The Bodrum Edition’da gerçekleşecek.


Aynı gece, yani 6 Eylül akşamının ikinci konseri için cazseverler Off Gümüşlük sahnesine dönecek. Şarkıcı Şenay Lambaoğlu’nun sesine kemençeci Derya Türkan, piyanist Tolga Bedir, bas gitarist Caner Üstündağ, saksofoncu Serkan Erkol ve davulcu Erdem Göymen’den oluşan topluluk Türk tınılı müziklerle eşlik edecek.


Festivalin son iki konseri Bodrum Kalesi’ne çok dinleyicili iki konser olacak. 7 Eylül akşamı Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars Buzuki Orhan eşliğinde geceyi Ege ve Latin renklerine boyayacak.


Festivalin kapanış konseriyse 8 Eylül akşamı yine Bodrum Kalesi’nde bu kez perküsyon ustası Burhan Öçal’ın caz rüyası Jazz Dream projesi olacak. Bunu rüyada Öçal’a trompette Şenova Ülker, piyanoda Uraz Kıvaner, kemanda Can Ongun, çelloda Murat Süngü, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve perküsyonda Enez Adakale eşlik edecek.


Cazkolik.com / 31 Temmuz 2019, Çarşamba


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.