Drama köprüsü Türk, Yunan, Ermeni ve Lübnan`lı sanatçıları birleştiriyor

Drama köprüsü Türk, Yunan, Ermeni ve Lübnan`lı sanatçıları birleştiriyor

İçinde yaşadığımız topraklar keşke sınırlarla ayrılmasaydı fikri safiyâne ve hayalperest elbette ama hiç değilse müziklerle bu sınırların kalktığını görüyoruz.

 

Dünyaca ünlü ECM firması aynı gökyüzü altında yaşayan müzisyen ve müzikleri biraraya getirerek gerçek prodüktörlerin ne işe yaradığını hepimize göstermiş. Yunan diva Maria Farantouri, Türk saz ve kopuz ustası Cihan Türkoğlu, viyolonselci Anja Lehner, kanunî Wa Habibi, Yunan neyzen Christos Barbas ve Türk perküsyon ustası İzzet Kızıl Türk, Yunan, Lübnan ve Ermeni şarkılarıyla Agathi Dimitroukas’ın orijinal bestelerini seslendirmek üzere Eicher’in şefliğinde buluşmuşlar. Firmadan yapılan açıklamaya göre firmanın sahibi Eicher’in bizzat takip ettiği bir proje “Beyond the Borders”.

 

Albüm Cihan Türkoğlu’nun sesiyle başlayıp Maria Farantouri’nin sesinden tamamlanan “Drama Köprüsü”yle başlıyor. Albümün ilk şarkısının seçimi anlamlı bir mesaj adeta

 

Cihan Türkoğlu 2009 yılından beri Yunanistan’da yaşıyor. Marmara Üniversitesi’nde klasik müzik eğitimi alan Türkoğlu’nun müzikal çizgisi klasik, avangart ve geleneksel soundlar üzerine bir çeşitleme gibi. Bir enstrüman olarak sazı geleneklerden kaçarak kullanmaktan da çekinmeyen sanatçı ‘geçmişe saygı duyuyor, geleceği kucaklıyorum. Toplumun yeni ve orijinal olana doğal ilerleyişi müziğimle iletmek istediğim düşüncelerim’ diyor. Farantouri ile daha önce de çalışan Türkoğlu Bijan Chemirani, Ali Ekber morali, Sokratis Sinapoulos gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla da tanınıyor.

 

Cazkolik.com / 06 Ağustos 2019, Salı

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.