Test edildi, onaylandı... En iyi kablosuz kulaklık satın alma rehberi

Test edildi, onaylandı... En iyi kablosuz kulaklık satın alma rehberi

En iyi kablosuz kulaklık satın alma rehberi


Yetersizliğinden ötürü kablosuz kulaklıklara daha önce burun kıvrılırdı ama artık oldukça üstünler. Bluetooth kodekleri alınan/iletilen datanın hızlı ve kaliteli transferinde kablosuz iletişim bakımından epey yol katetti. Bu özellikleriyle genellikle Bose, Senheiser ve Sony gibi markalar öne çıkıyor ve geliştirilmiş türlü çeşitli ürünleri var. Kablosuz kulaklıklar önce Walkman modeli olarak iki kulaklık bağlı şekilde, şimdiyse iki kulak için ayrı ayrı kablosuz kulaklık teknolojisiyle akılları çeliyor ve üstelik burada önerilenlerin çoğunun fiyatı 150 dolar civarı, daha yüksekleri de var, ha, derseniz ki 150 dolar az mı, 800 TL’den fazla ediyor, o da doğru tabi. Neyse, gelin biz modellere bakalım.


Sony WH-1000XM3

Her yönüyle mükemmel bir paket


Sony’nin WH-1000XM3 yeni modeli en yeni gürültü önleyici kulaklıkları, kulakları tamamen kaplayan kalın ve yastıklı  pedleriyle test edilen en konforlu kablosuz kulaklık. Özellikleri arasında uçakta gürültü önleme, dokunmatik yüzey kontrolü ve kulaklık kontrol uygulamasını optimize eden Sony Atmosferik Basınç Optimize edici var. Hızlı şarj edilen bataryası (USB-C) sayesinde XM-3’ler kesintisiz 3 saat, 10 dakikalık şarjla toplamda 5 saatlik kullanım imkanı sunuyor. Her model efektleri ve vokali/vokalleri tatmin edici şekilde hissetmek için geniş ses üretiyor, vokale odaklanıyor ve doğrudan ses verirken enstrümanlarda grupla aynı odadaymış gibi hissecek şekilde sunuluyor. Bu ferahlığı daha fazla ayrıntı, dinamik incelik ve bir sürü hoş derin basla birleştirince nefes kesici bir gürültü önleyici ve hayal kırıklığı yaratmayan bir pakete sahip oluyorsunuz.


Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Var, Pil Ömrü: 30 Saat (yaklaşık), Şarj: USB-C, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var


Neden Satın Alayım:
- Detaylı dinamik ses
- Akllı, sezgisel özellikler
- Başarılı gürültü önleyici ve uzun pil ömrü


Fiyat: 298 $


Sony WF-1000XM3

Gerçek kablosuz kulaklıklar için yeni bir kriter


Kablosuz kulaklıkların yeni kralı var. Rakiplerine görü sadece büyüklük bakımından değil özellikle gürültü önleyici teknolojiyi küçük çerçevelerine yerleştirmesi bakımından bu ürün öne çıkıyor. Sezgisel ses kontrolü, her ne kadar volüm kontrol olmaması bakımından dikkat çekse de harika bir müzikal sese sahip, enstrümanlar doğal ve inanılır geliyor. İşin şov kısmında da incelik ve ayrıntı var ve gelin bunlara kablosuz tomurcuklar diyelim. Kral öldü, çok yaşa kral!


Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Var, Pil Ömrü: 6 Saat (şarj durumuyla 24 saat), Şarj: USB-C, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var


Neden Satın Alayım:
- Muhteşem müzikalite
- Mükemmel gürültü önleyici
- Uzun pil ömrü


Eksik Yanları:
- Ses seviye kontrolü olmaması
- aptX HD’yi desteklememesi


Fiyat: 228 $


Cambridge Audio Melomania 1

Gerçekten olağanüstü bir kablosuz kulaklık


Bu tip kulaklıklarda en önemli endişeniz kaliteli ses ise bu çift tomurcuğun fiyat kategorisinde yenilmesi çok zor. Bütçe bakımından avantajlı olan Cambridge Audio Melomania 1 uyumlu, geniş ve ritmik açıdan tahrik edici ses sunarken aynı zamanda birkaç kablosuz kulaklığın fiyatına ulaşabilen sezgisel bir eğlence sunuyor. Bu tip kulaklıklarda iyi uyum esastır. Normale göre kulak içinde daha uzun olma özelliğini herkes sevmeyebilir ancak sonik yetenekleri onu değerli kılıyor. 9 saat pil ömrü ilave şarjla 45 saatlik kesintisiz kullanım anlamına geliyor, belki gürültü önleme özelliğini önemseyenler için bu alanda eksik bulunabilir ama sese odaklanmasında elde ettiği sonuç mükemmel olarak tanımlanabilir.


Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Yok, Pil Ömrü: 6 Saat, Şarj: Mikro USB, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var


Neden Satın Alayım:
- Ayrınıtılı ses
- Güvenilir Bluetooth
- Uzun pil ömrü


Eksik Yanları:
- Kimileri zor kullanımlı bulabilir


Fiyat: 129,95 $


AKG Y50BT

Neredeyse kablolu muadilleri kadar iyi sese sahip


AKG’ler birkaç yıldan beri satılan bir ürün ama fiyatına bakarak benzerlerine oranla geri kalmış bir ürün sanmayın, tartışılmayacak yetenekleri var. Sağladığı ses kablosuz standartları bakımından olağanüstü. Derinlik ve detay duygusunu iyi veren bir ürün, ayrıca, vokallere kazandırdığı doku da dikkat çekiyor. Sağ kulakta ses seviyesi/oynat/duraklat düğmeleri mevcut. Bluetooth eşleştirmesi yapmak gayet kolay ve pratik. Kullanıcı gözlüklü olsa dahi takıp çıkarma rahat ve çabuk ısınmıyor. Dinlerken kulaklıklar düz şekilde dönerek içe katlanıyor ve cebe sığacak kadar küçük. Uygun fiyatlı bir Bluetooth kulaklık arıyorsanız en iyi seçenekler arasında.


Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Yok, Pil Ömrü: 20 Saat, Şarj: Mikro USB, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var


Neden Satın Alayım:
- Etkileyici netlik, detay ve dinamikler
- Kullanım kolaylığı
- Rahatlığı


Eksik Yanları:
- Bu fiyatta hiç ürün yok.


Fiyat: 98,55 / 149,99 $


Beyerdynamic Byron BT

Uygun fiyata sağlam kablosuz ses


Beyerdynamic Byron BT kullanım esnasında doğabilecek darbelerin önüne geçmek için ucuz plastik yerine alüminyum kullanımıyla dikkat çekiyor. Kullanılmadığı zaman boynun arkasına dolanmasını sağlayan mıknatısları var. Güvenle oturmak/koşmak gerektiği zaman bir çift silikon uç da takılabilir. 7,5 saat pil ömrü etkileyici. Orta ve yüksek düzeyde tanımlanabilen bas kontrolü var.


Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Yok, Pil Ömrü: 7,5 Saat, Şarj: Mikro USB, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var


Neden Satın Alayım:
- Kullanım kolaylığı
- Baslardaki üstünlüğü
- Ekonomik fiyatı


Eksik Yanları:
- Tizleri mükemmel değil


Fiyat: 91,36 $


Bose SoundSport Wireless

Sportif kullanıcılar için ideal kablosuz kulaklık


Özellikle sportif kişiler için Bose’un bu ürünü akıllı tasarımla iyi sesi buluşturuyor. Uzaktan kumandasıyla, ağırlıksız oluşuyla, giyim için uygunluğuyla, yumuşak kulak içi silikon kauçuk kancaları, kulak ergonomisiyle koşu veya spor salonunda güvenli kullanım sağlıyor. 6 saatlik pil ömrü mütevazi ancak egzersiz sonrası işe gidip gelmek bakımından yeterli olmayabilir. Performansı son derece sağlam. Bütünlüğü bozulmadan cep telefonlarıyla metro ve ofiste kullanım pratikliği gayet iyi. Bose’un marka olarak ses güvencesi güçlü basları öne çıkıyor. Bu dinamik kulaklıklar müziğin sesini daha canlı hale getiriyor. Eğlenceli özellikleri ve fiyatıyla araştırmaya değer bir görünüm sunuyor.


Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Yok, Pil Ömrü: 6 Saat, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var


Neden Satın Alayım:
- Konforlu
- Eğlenceli bir ürün
- Kablosuz performansı güçlü


Eksik Yanları:
- Pil ömrü dezavantaj olabilir


Fiyat: 129-149 $


Sennheiser Momentum Free

Mükemmel ses kalitesiyle beraber gelen kablosuz rahatlık.

Sennheiser M2 kulak içi kulaklıklara dair en iyi ürünlerden biridir. Altı saatlik pil ömrü kullanıcı için sevimsiz bir haber olabilir ama uzaktan kumandası var ve entegre mıknatıslarıyla kullanmadığınız zaman birarada tutma avantajı mevcut. Kablolu versiyonuyla nerdeyse aynı ses kalitesine sahip olması önemli bir avantaj, ayrıca, uzman hassasiyetine sahip bas sesi, yüksek tonlardaki netlik ve ayrıntı hissi oldukça etkileyici.

Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Yok, Pil Ömrü: 6 Saat, Şarj: Mikro USB, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var

Neden Satın Alayım:
- Etkileyici netlik
- Güçlü müzikal performans
- Mükemmel dinamikler

Eksik Yanları:
- Çağrı kalitesi daha iyi olabilirdi
- Üst ucundaki sertlik dikkat çekici

Fiyat: 146-165 $


Sennheiser momentum 2.0On-Ear Wireless

Birinci sınıf kablosuz gürültü önleyicili bu şık ürün, mükemmel bir işlevsellik ve üstün ses vaad ediyor.

2015 yılında piyasaya sürülen bu ürün daha sonra yeniden gözden geçirildi. Özellikle Bluetooth ve gürültü önleme marifetleriyle performans ve konforu ödüllük düzeyde. Belki rakip olarak Sony’nin bu değerde ürünlerine karşı üstünlüklerini kaybettiler ama ekonomik fiyatlarıyla çoğu kullanıcıya daha cazip geliyor denebilir. Fiyatları yarı yarıya ucuzladı.

Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Var, Pil Ömrü: 22 Saat, Şarj: Mikro USB, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var

Neden Satın Alayım:
- Orta seslerdeki netlik ve ayrıntı başarılı
- Zengin baslar
- Mükemmel gürültü önleme

Eksik Yanları:
- Nerdeyse yok!

Fiyat: 204 -255 $


Lindy BNX-60

Ödediğiniz paranın karşılığını veren mükemmel fiyatlı bir bluetooth kulaklık.

BNX-60 gürültü engelleyici ve Bluetooth özelliklerinin 120 $ altında bir fiyata olabileceğinin kanıtı bir ürün. Kulak içi rahatlığı dikkat çekiyor. Tek kulaktan ses kontrolü ve etkin gürültü iptali açma/kapama opsiyonları var. ANC (Active Noice Cancellation) özelliğinin aktif olduğunu belirten bir mavi ışığı var. Duraklama/çalma/atlatma kontrolleri var. USB girişi var. 15 saat kullanım süresi var. Bu fiyat bakımından acaba parlak ve etkileyici tiz sesleri var mı endişesi duyabilirsiniz ama vokaller konusunda oldukça iyi ve bu fiyat için beklenti karşılığı gayet ideal.

Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Var, Pil Ömrü: 15 Saat, Şarj: Mikro USB, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var

Neden Satın Alayım:
- Detaylı ses
- Gürültü önleme ve Bluetooth

Eksik Yanları:
- Tizler standart modda biraz zayıf.

Fiyat: 105 -120 $


Bose Noise Cancelling Headphones 700

Mükemmel değil, ancak etkileyici gürültü önleyicili ve tasarımda sınıfının en iyisi.

Bose markasının QuietComfort’tan bu yana en cesur atılımı olduğunu belirttiği ürün. Gürültü önleyici özelliği kesinlikle yenilikçi. Minimalist bir tasarıma sahip. Estetik ve rahatlıkta baş parmak işlevselliği öne çıkıyor. Bu kategorideki ürün liderleriyle rekabet için biraz daha şeffaflığa ihtiyacı olsa da kristal berraklığındaki açık ve net sesler müzikseverin içini rahatlatıyor.

Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Var, Pil Ömrü: 20 Saat, Şarj: Mikro USB-C, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var

Neden Satın Alayım:
- Yeni nesil gürültü önleyici
- Konforlu ve tarz sahibi
- Kristal berraklığında açık bir ses

Eksik Yanları:
- Sınıfının lideri sayılmaz
- Fiyatı pahalı

Fiyat: 399 -499 $


Sony WF-1000X

Gürültü azaltma becerisi ve etkileyici ses kalitesine sahip kablosuz kulaklıklar.

Sony`den bir başka büyük ürün. Bu alanda bir kablosuz kulak içi kulaklıklar var ve bir de gerçekten kablosuz kulak içi kulaklıklar var. Kabloyu tamamen kaldırmak istiyorsanız Sony WF-1000X satın alabileceğiniz en iyi ikinci kulaklık. Hafif bir tasarıma sahip kompakt bir ürün. Sony`in bataryalarda sıkışma, çalma kontrolleri, Bluetooth alıcısı ve aktif gürültü önleme özellikleri göz önüne alındığında, oldukça başarılı. Pil ömrü üç saatle zayıf ancak verilen taşıma çantası şarj cihazı olarak işlev görüyor ve altı saat daha kazandırıyor. Ton dengesi başarılı, iyi bir ritm ve dinamizm duygusu var. WF-1000X’ler zamanla yüzde 30 ucuzladı.

Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Var, Pil Ömrü: 3 Saat, Şarj: Mikro USB-C, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var

Neden Satın Alayım:
- Dengeli ritmik ses
- Gerçek bir kablosuz
- Şarj cihazı olan taşıma çantalı

Eksik Yanları:
- Ara sıra ses kesilmesi

Fiyat: 130 -198 $


AKG N60NC Wireless

Güçlü, dengeli bir sese sahip çekici ve taşınabilir gürültü önleyicili kablosuz kulaklıklar.

Bugüne kadar test ettiğimiz en kompakt ve kullanışlı gürültü önleyici kulaklıklardan biri olan AKG N60 NC`ler ödenen para karşılığında mükemmel bir performans sunuyor. Tasarımı başarılı. Pil ömrü, gürültü engelleme ve Bluetooth devredeyken 15 saat, gürültü engelleme kapanınca 30 saate kadar çıkıyor. Baslar güçlü, canlı, ayrıntılı vokaller inandırıcı, dinamikleri şeffaf. Bütün gün kulağınızda olsa dahi mükemmel hissedersiniz.

Özellikleri:
Bluetooth: Var, Gürültü Engelleme: Var, Pil Ömrü: 30 Saat, Şarj: Mikro USB-C, Dahili Mikrofon ve Kontroller: Var

Neden Satın Alayım:
- Parlak ve dengeli bir ses
- Akıllı tasarım
- Dengeli bir müzikalite

Eksik Yanları:
- Nerdeyse yok!

Fiyat: 120 -170 $

(Bu test whathifi.com web sitesinin uzmanlarınca yapılmış ve yayınlanmıştır)

Cazkolik.com / 29 Ağustos 2019, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.