Melankolik ama umutlu, isyankâr ama sakin; PAZ`ın ilk albümü

Melankolik ama umutlu, isyankâr ama sakin; PAZ`ın ilk albümü

PAZ grubunun ilk albümü "can" Lin Records firmasından çıktı. PAZ, ismini grubun ruhuna ayna tutan İspanyolca `barış` kelimesinden alıyor. Grup, 8 parçadan oluşan `can` albümü ile dinleyiciyi melankolik ama umutlu, isyankâr ama sakin iç dünyasına davet ediyor. PAZ`ın ilk göz ağrısı, iyi müzik sevdalılarının radarına girmeye talip.

 

Post rock`tan caza, alternatif rock`tan progresif rock`a uzanan albüm dijital müzik kanallarında yayında. Grup, ilk adımını albümle aynı ismi taşıyan "can" isimli single çalışması ile duyurmuştu.

 

Gitar ve vokalde Barış Çakmakçı, gitarda Baturalp Özcan, bas gitarda Erinç Odabaş, saksofonda İpek Kahraman ve davulda Anıl Dağ`ın yer aldığı albüm Dayımlar Stüdyosu`nda kaydedilirken, mixing grup üyeleri, mastering ise Ahmet Gökhan Coşkun tarafından yapıldı. Albüm kapak tasarımı ressam Halil Vurucuoğlu imzasını taşıyor.

 

2013 ve sonrası albüme yansıdı

 

Grubun vokalisti Barış Çakmakçı albümü şu sözlerle anlatıyor; "2013 sonrası Türkiye`nin hızlı değişimi beni ve müziğimi derinden etkiledi. Hayatın odağına müziği koyarak bir yol çizmenin giderek zorlaştığı bir dönemde etrafımda gelişen olaylara karşı içimdeki çaresizlik, isyan ve yeniden filizlenen umudun bir sarmal gibi birbirine geçtiği karışık iç dünyam bu şarkılarda şekle büründü. Sürüklendiğimiz o karanlık yerlerde besteler olgunlaştı ve üç yılın sonunda bu dönemin hikayesini anlatan bir albüme dönüştü”.

 

Cazkolik.com / 01 Kasım 2019, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.