Müzik dinleyicisinin hayatını kolaylaştıran `birlikte çalışan şeyler kümesi`

Müzik dinleyicisinin hayatını kolaylaştıran `birlikte çalışan şeyler kümesi`

Hepsi bir arada sistemler göze, kulağa ve cebe ekonomik geliyor anlaşılan ki son dönem HiFi teknolojilerinde bu kapsam ürünlerde artış var. Haberini yazdığımız ürünün adını haksız rekabet olmasın diye yazmadık, fotoda marka yok ama meraklısı illa ki kendine uygun olanını araştıracaktır.


Bir dergide buna ‘a set of things working together’ denmiş, yani, ‘birlikte çalışan şeyler kümesi’. En meraklısından en meraksızına herkese yakın gelecek bir tarif, olay daha iyi nasıl anlatılır ki.


Hepsi bir arada masaüstü sistemler


İşte, son dönem bu nevi ürünlerde artış var. Teknoloji mobil alana kaysa da masaüstü fikrinin hâlâ gündelik yaşamda büyük alıcısı var. Evinizde, ofisinizde, tatilde, seyahatte her yerde. Teknoloji şirketleri taşınması/kurulumu kolay bu ürünleri yeni bir alan gibi görüyor ve birbirinden cazip cihazlar tanıtılıyor. Bu ürünlerin ortak özelliği çok fonksiyonlu olması. Dijital çevrim içi Spotify gibi yerlerden müzik dinlemeye mi meraklısınız, dinleyebiliyorsunuz... Hâla CD çalanlardan mısınız, CD çalabiliyorsunuz... Bluetooth kulaklıklardan müzik dinlemeyi mi seviyorsunuz AptX özelliği sayesinde dinleyebiliyorsunuz... Yolda, arabada, metrodayken kaçırmak istemediğiniz bir radyo programı mı var, DAB dijital radyo dinleyebiliyorsunuz... Pikap ve TV gibi farkı kaynaklara bağlanmak mı istiyorsunuz, yapabiliyorsunuz… Amplikasyon ve hoparlör bağlantıları da yerleşik... Bütün müzik çalma/dinleme tercihlerine yönelik fiziksel çalma bağlantıları mevcut tek kutu çözümü oldukça büyük sayıda ortalama dinleyici için ideal bir çözüm. Bu cihazların internet bağlantılı hoparlörlerle uyumlu olmaları da dikkat çekici. Bazı cihazlarda ekranların küçük olması -ki fotoğraftaki üründe ekran dahi yok ki bu da negatif bir özellik demek- yayındaki içeriğe dair bilgiler açısından sorun olsa da ürün tercihi yaparken buna dikkat etmek alıcı olarak sizin vazifeniz. Bazı markaların yayınları kaydetme özellikleri de var, buna dikkat etmenizi öneririz.


Fotoğraftaki ürün 9,5 kilo ağırlığında, hafif sayılmaz, bu ağırlık ve boyut konusu insana bir çeşit güven veriyor, herhangi bir sehpa ya da dolabın üstüne rahat yerleştirilecek boyut ve estetik görünümlerde olan bu cihazların kablolu ya da kablosuz internet bağlantıları mevcut. Özellikle CD arşivi iyi olanları birçok ek işten kurtaracak bu cihazları müzikseverlerin yakından tanımasının zamanı çoktan geldi.


Cazkolik.com / 02 Kasım 2019, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.