Melting Pot; Müzikal kültürleri eritme potası

Melting Pot; Müzikal kültürleri eritme potası

Caz müziğin önde gelen müzisyenlerinden Serhan Erkol yılın son günlerinde yeni albümü “Melting Pot”u yayınladı. Erkol, dijital platformlarda yayınlanan albümünü ilk olarak “Kuştepe Blues” isimli single çalışmasıyla duyurmuştu.


Lin Records firmasından çıkan albümün dikkat çeken yanı caz ve elektronik unsurları Türk müziğiyle harmanlaması. Erkol bu amaçla albümde üç türkü düzenlemesine beş adet kendi bestesini dahil etmiş.


Sanatçı, “Melting Pot” adını verdiği çalışmasındaki harmanlamayı sadece albümünde değil canlı performanslarında da Abdullah Ibrahim, Charlie Parker, Fela Kuti gibi caz efsanelerinin bestelerini doğaçlama temelli yeniden düzenleyerek gerçekleştiriyor.


Melting Pot bu anlamda dinleyiciye klasik bir caz müziği yerine yenilikçi, müzikal türler ve sınırlar arasında cesurca dolaşan geçişkenliklerle dolu bir müzik dinletiyor. Tamamı canlı olarak kaydedilen müzikler Hayyam Stüdyosu’nda kayda alındı. Albümde yeralan düzenlemelerin Erkol’un elinden çıkması yanında sanatçı sadece saksofon değil ney, vokal ve elektronik efektlerde de yaratıcılığını gösteriyor. Albümde Erkol’a trompette Barış Doğukan Yazıcı, tuşlu çalgılarda Adem Gülşen ve Kaan Bıyıkoğlu, bas gitarda Caner Üstündağ ve Orhan Deniz, davullarda Ediz Hafızoğlu ve Ekin Cengizkan’dan oluşan tecrübeli bir kadro eşlik etmiş.


Cazkolik.com / 06 Aralık 2019, Cuma


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.