CES 2020 fuarında bu yıl öne çıkacak elektronik ürünler tanıtıldı.

CES 2020 fuarında bu yıl öne çıkacak elektronik ürünler tanıtıldı.

Dünyanın en kapsamlı tüketici/kullanıcı endeksli elektronik ürünler fuarı CES -ki açılımı da “Tüketici Elektronik Fuarı” adını taşıyor- 2020 yılının rağbet görecek ürünlerini görücüye çıkardı. Elektronik firmaları tıpkı moda markaları gibi gelecek yılın ürünlerini önceki yıldan hazırladığı için 7-10 Ocak arası düzenlenen CES de bu ürünlerin yılın hemen başında sergilenmesi için oldukça ideal bir işlev görüyor.


Panasonic HZ2000 OLED TV



İnternetin attığı devasa adımlara rağmen elektronik fuarlarının en gözde ürünleri arasında hâlâ televizyonlar öne çıkıyor. Televizyon teknolojisi kendini internete adapte etmeyi başardığı için evlerin duvarlarını süslemeyi sürdürüyor ve bir süre daha öyle olacak gibi görünüyor. Televizyon teknolojisinin en etkili markalarından Panasonic ikibinlerin ilk yıllarında yaptığı hızlı atakları ikibin onlu yıllarda bir miktar geriletmişken HZ2000 OLED isimli yeni ürünüyle fuarın ve kullanıcıların yeniden gözdesi olacağına dair gövde gösterisi yaptı. Birçok uzmanın günümüzün en iyi televizyonu dediği yeni ürünün şirketin amiral gemisi olacağı kesin. Master HDR OLED Professional Edition paneli ve HCX Akıllı İşlemci’sinin geliştirilmiş sürümünü yeni televizyonla sunan marka Dolby Vision IQ ve Film Yapımcı modu ile sadece son kullanıcı olan bizleri değil konunun uzmanlarını da şaşırtmış. Ayrıca yeni ve geliştirilmiş Dolby Atmos ses sistemi olduğunu da ekleyip gerisini merakınızın araştırmacılığına bırakalım.


Benzer kalitede alternatif öneri: Samsung Q950 8K QLED TV ile LG 48in CX Series OLED TV


Focal Chora 826-D Dolby Atmos speaker



Televizyondan sözettik ya hoparlörler... Evet, o konuda da önemli bir haber var; Focal Chora 826-D Dolby Atmos Speaker. Alanın en iddialı firmalarından Focal 2020 yılına dair üç yeni modelini duyurdu. Chora 826-D atmosferik müziği en iyi yansıtan ürünlerin başında gelecek gibi görünüyor. Ürünün en önemli özelliği sesin tüm odayı kapsayacak şekilde olması amacıyla sesin tavana yansıtılmasını hesaplamış ve öyle tasarlanmış. Dinleyenler odayı kaplayan sesin mükemmelliği karşısında hayrete düştüğünü gizlemiyor. Yukardaki gibi televizyonlarla kombinasyonunun vereceği sonuç şimdiden elektronik tutkunlarının gözlerini yaşartıyor olabilir.


Benzer kalitede alternatif öneri: JBL L82 Classic Speakers


Technics EAH-AZ70W wireless earbuds



Yürürken ya da otururken kabloları her tarafımıza dolanan kulaklıkların devri sona eriyor. Bir çoğumuz kablosuz kulaklık teknoloji ve ses kalitesinin yetersiz olduğundan yakınırdık ama artık bu sebep kalmadı. Bu yıl CES 2020’nin bu alanda en dikkat çeken ürünü Technics EAH-AZ70W Wireless Earbuds oldu ve resmen fuara damga vurdu denebilir. Gürültü engelleme ki ayarlanabilir bir özelliği var yani dış sesleri tümden de kesebilirsiniz, bir dereceye kadar engelleyip bir miktar duymak istiyorum da diyebilirsiniz, yanısıra, 18 saatlik pil ömrü, bağımsız sağ/sol kanal bağlantısı, Ambient Mode, suya karşı dayanıklılık gibi özellikleriyle rakiplerine karşı öne geçiyor.


Benzerini yerli arabada görmüştük



Elektrikli arabalar yarının değil günümüzün gerçeği. Kendimize çevreci deyip de 4 çekerli arabalarla dolaşmak elektrikli arabalardan sonra bir samimiyet sınavına dönüşebilir. Fosil yakıtlı araba devri sona ermek zorunda. Fotoğrafını gördüğünüz konsol ekranı en son yerli araba TOGG’da görmüştük galiba, şimdi bu nesil konsol ekranlar moda. Bu konuda ise Sony Vision-S Concept Car fuarın en havalı araba ürünlerinden oldu. Aslında herkes sony’den PS5 ile ilgili haber bekliyormuş ama araba şaşırtmış. Dinleyenler bu araç içi panelin ürettiği sesin doyumsuz olduğunda hem fikir 360 derece Reality Audio bir ses. Sanırız arabadan inmek istemeyeceksiniz.


Cazkolik.com / 13 Ocak 2020, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.