Dhafer Youssef dünyanın sorunlarıyla başa çıkabilmenin formülünü müziğinde arıyor

Dhafer Youssef dünyanın sorunlarıyla başa çıkabilmenin formülünü müziğinde arıyor

Tunuslu udî Dhafer Youssef Türkiye’de çok sevilen bir müzisyen ama biz onu çok iyi ud çalmasından ziyâde şarkılarındaki mistik aşkınlıktan dolayı seviyoruz. Elbette iyi ud çalıyor, mükemmel bir virtüöz, kafa sesinde dünya markası ama bunların yanında dünyanın doğusundan Avrupa’nın Atlantik kıyılarına kadar eski dünyanın ölümsüz ruhunu müziklerinde modern ve duygusal tasvirlerle halı gibi ilmek ilmek dokuyan bir sanatçı


8 Şubat akşamı Zorlu PSM’de konser verecek sanatçı çok sevdiği İstanbul’a son albümü “Sounds of Mirrors” ile geliyor. Albümdeki şarkılar Youssef’in uzun süredir kafasını kurcalayan dünyanın bu coğrafyasındaki baskı, eşitsizlik ve savaşın yarattığı yıkıcı, üzücü tahribatlara karşı mistik aşkınlıkla, müzikle başa çıkabilme çabası olarak görmek mümkün. Ve bunu olağanüstü müzisyenlerle işbirliği yaparak müzikleştiriyor. Kim bunlar? Şimdiye kadar Nguyen Le, Omar Sosa, Paolo Fresu, Jon Hassel gibi usta sanatçılarla işbirliği yapmıştı, bu yeni çalışmasındaysa Zakir Hussain gibi bir Hintli tabla üstâdı, gitar ve elektronik soundların büyük ustalarından Norveçli Eivind Aarset ve klarnetçimiz Hüsnü Şenlendirici enstrümanlarıyla albümde yer aldığı gibi Aarset ve Şenlendirici konser akşamı sahnede de olacak.


Youssef, Hussain, Aarset ve Şenlendiricinin sahip olduğu dört farklı enstrümanın ortak bir müziğe dönüşmesi albümde olduğu gibi sahnede de eminiz hayli etkileyici anlar yaşatacak dinleyicilere. Bu tarifi bir de Hint-Arap-Türk soundlarının elektronik arka planlarla birlikte harmanlanması ve Youssef’in falsetto sesiyle Şenlendirici’nin klarnetinin ortak kreşendoları zarif tabla vuruşlarıyla birleşince dinleyicinin varacağı nokta yılın en güzel konser anlarına dönüşebilir.


Haberin özü şu, Şubat ve Mart aylarında müzikseverleri güzel konserler bekliyor, bahar aylarında yoğunluk daha da artacak, Dhafer Youssef konseri bu konserler içinde dinleyiciyi oturduğu koltukğa mıhlayacak ve en yoğun şekilde titretecek konserlerden biri olacağına eminiz ve kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.


Cazkolik.com / 05 Şubat 2020, Çarşamba



BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.