Yeni sezonu 15 Eylülde açacak Salon Ekim ayı konserleri cazseverleri tahrik edici isimlerle dolu...

Yeni sezonu 15 Eylülde açacak Salon Ekim ayı konserleri cazseverleri tahrik edici isimlerle dolu...

Dinlemeye başladığınız müzik John Scofield`ın yeni albümünün açılışında yer alan Simply Put`tur.


Geçen sezonun Jack DeJohnette konseri kapanış yazısı daha dün gibi, tabii aradan yıllar geçmedi. Aylar demek lazım. Ama zaman hızlı akıyor. Biz hep bir sonraki konsere yetişelim derken haftaların arkasına ayların eklendiğini farkediyorsunuz. Bu kötü bir şey mi? Bu açıdan bakacaksak elbette hayır! Zamanın hızla geçmesi eğer birbiri ardına gelen güzel konserler için telaştansa bu olsa olsa çok güzel bir şey olur...

İstanbul eksenli caz dünyasında (elbette diğer müzikler içinde) son iki yıla damgasını vuran ve etkisini giderek artıran Salon yeni sezonda cazın dünyaca ünlü isimlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Cazseverler, bu kış Salon`dan sezonuk bilet alsalar iyi olur, hani taraftar kombinesi gibi, böyle bir uygulama var mı acaba? Yoksa da önermekde fayda var. Salon yetkilileri eğer her sezon en az böyle ve giderek daha da bol sayıda iyi müzisyenle bizleri buluşturacaksa Salon çevresindeki otellerde yer ayırtmaya da düşünebiliriz.

15 Eylülde başlayacak yeni sezonun ilk bomba isimleri 23 Eylül Cuma ve 24 Eylül Cumartesi geceleri son yılların en etkili caz gitaristleri arasında gösterilen John Scofield ve grubu olacak. Bu yıl tam 60 yaşına basan gitar efsanesi son albümünü içinde bulunduğumuz yıl yayınladı. Her nedense bizim buralarda bu sefer fazla yankı bulmayan albüm bu konserin ertesinde eminiz çok daha fazla dikkat çekecektir. A Moment`s Peace ("Bir Huzur Anı"mı demeli adını) ağırlıklı olarak balad tonlu ve caz standartlarına gizli dönüş yaptığı bir albüm olmuş. Radyo Cazkolik`te sevgili Cenk Erdoğan`ın da (yeni programında bu konserlerden bahsettiği ve dinlettiği programını dinlemek için lütfen tıklayın) favori isimlerinden olan John Scofield altmış yaşının gitarını bu kez rönesans dönemi ressamlarının kılı kırk yaran ustalıklı hazzıyla çalıyor. Zaten şimdi bir yandan bir parçasını dinlediğiniz albümden çalacaksa eğer usta gitarist 23 ve 24 Eylül akşamları hazdan mest olmaya hazırlanın deriz.

Salon’un Eylülde hızını alınca Ekim ayında da vitesi artırarak ilerleyeceğinin müjdesini programında veriyor. bu kez gitarın bir başka dev ismi John Abercrombie 26 ve 27 Ekim’de, 40 yılı aşan müzik kariyerine 50 albüm sığdıran caz efsanesini ağırlayacak. Ona biraz daha zaman var nasılsa daha detaylı anlatırız.

Peki, başka kimler var?

31 Ekim ve 1 Kasım’da hünerli ritimleri ve karmaşık ezgileriyle dinleyicisini mest eden Steve Swallow Quintet ve Carla Bley Salon’da olacak. Amerikalı modern caz dörtlüsü Fourplay 2 ve 3 Kasım’da, Fransız şanson geleneğini zarif caz ritimleriyle birleştiren Stacey Kent 23 ve 24 Kasım’da ve enstrümantal deneysel caz dörtlüsü Portico Quartet de 2 Aralık’ta Salon sahnesinde olacaklar.

Alternatif müziğin ünlü isimleri Salon’da... Bu konserler de kaçmaz!..

Yeni sezonda cazseverlerin Salon`daki uzun gecelerine indie ve elektronik müziğin tutkunları da eşlik edecek. Dolu dolu geçecek sezonun ilk ayında sahne alacak bir diğer isim, müzikleriyle tüm dünyada ses getiren İngiliz grup Lamb. 30 Eylül Cuma ve 1 Ekim Cumartesi, saat 22.30`da iki gece üst üste sahne alacak Lamb ile müzikseverleri, güçlü vokal ve tutkulu sözlerin eşliğinde büyülü bir gece bekliyor.

14 Ekim Cuma ve 15 Ekim Cumartesi ise dünyaca ünlü İngiliz besteci ve vokalist Brett Anderson`ı ağırlayacak. Anderson, yepyeni şarkılarını kendine özgün vokaliyle müzikseverle paylaşacak. Müzik kariyerine 1989 yılında Suede`in vokalisti olarak başladı. 1993 yılında Suede ile ilk albümünü yayınlayan Anderson Britpop hareketinin öncüsü oldu. Suede`in ardından 2004 yılında Bernard Butler ile The Tears`ı kurdu ve ardından 2007 yılında ilk solo albüm çalışmasını yaptı. Son albümü olan Black Rainbows ise Ekim ayında müzik severlerle buluşacak.

Brett Anderson konserlerinin ardından, bu kez 18 ve 19 Ekim’de İzlandalı deneysel pop müzik topluluğu Múm, 22 Ekim’de house müzik ile 1990`ların dans-pop`unu başarıyla harmanlayan, görsel ve işitsel öğeleri yaratıcı bir şekilde birleştiren Gus Gus ve 28 Ekim’de Avusturalyalı Indie pop grubu Architecture in Helsinki Salon sahnesinde olacak.

Kasım ayında iki gece üst üste 1970`lerin soft rock ezgilerini, piyano ve davul eşliğinde hem melankolik hem neşeli bir hava yaratan John Grant’i müzikseverlerle buluşturacak olan Salon, 25 Kasım’da sahnesini bir meditasyon alanı gibi gören ve birçok farklı sahne düzeni bulunan Norveçli indie müzik sanatçısı Ane Brun ve Aralık ayı içerisinde ise Amerika`da son albümleriyle "Yılın Albümü Ödülü" kazanan The Antlers ve kanadalı indie rock grubu Junior Boys`u ağırlayacak.

Yeni sezon için haydi bakalım diyerek yola çıkmaya hazırlanalım ve yerlemizi ayırtalım. Cazkolik takvimden ilgili konserleri gün gün takip edebileceğiniz gibi alttaki linklere tıklayarak derhal biletlerinizi satın almaya başlayabilirsiniz.

Cazkolik.com / 10 Eylül 2011, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.