"Love Is A Losing Game"in erkek sesi Sachal Vasandani CRR`ye geliyor...

"Love Is A Losing Game"in erkek sesi Sachal Vasandani CRR`ye geliyor...

Dinlediğiniz şarkı Amy Winehouse`ın sesinden aşık olduğumuz "Love Is A Losing Game"in erkek sesi karşılığı Sachal Vasandani`nin son albümü "Hi-Fly"de seslendirdiği yorumudur.


Sachal Vasandani konserine bilet almak için lütfen bu satıra tıklayın.


SACHAL VASANDANI konser davetiyesi hediyeli TwitBilmece 2. sorusu şöyle: Vasandani`nin son albümünün adı nedir?

Lütfen cevaplarınızı posta@cazkolik.com adresine AD, SOYAD, CEVAP ve TEL. NO yazıp gönderiniz.


Vokalist, besteci ve aranjör Sachal Vasandani 2007’de ilk çıkışını yaptığı “Eyes Wide Open” ile modern caz dünyasının en umut vadeden isimlerinden biri olmayı başardı; 2010 yılında Down Beat dergisinin “Yükselen Yıldız” oylamasını kazandı. Vasandani 2009 yılında yayınladığı “We Move” albümü ile caz ve popu farklı bir şekilde harmanladığı tarzını gözler önüne serdi.

Vasandini’nin son albümü “Hi-Fly”, (bu albümle ilgili albüm yazısını okumak için lütfen bu satıra tıklayın) önceki iki albümünün başarısını perçinledi. Grammy ödüllü basçı John Clayton gibi büyük isimlerin desteklediği bu albüm; Vasandini’nin klasikleri, orjinalleri, pop düzenlemelerini içeren çok geniş bir materyali kendine özgü bakış açısıyla harmanlıyor.

Vasandani “Müzik yaparak, şarkı söyleyerek dinleyiciyi kendime çekmeye çalışmıyorum. Ben sadece eğlenmeye çalışıyorum" diyor.

“Where We Move” iç gözlemin ve özlemin ağırlıkta olduğu bir albümken, Hi-Fly ile Vasandini daha neşeli bir üslup yakalıyor. “Bu albümde şarkı söylemenin keyfini biraz da olsa paylaşmak istedim.” diyor mesela. “ Son albümüme ilham veren karmaşa içinde çalıştım ve sadece eğlenmeyi denedim. Dinleyiciyi kalbime çekmek konusunu daha az, kutlama yapmayı ise daha çok düşündüm.”

Bu kutlama ruhu hiçbir yerde Vasandani’ye “vocalese” türünün kurucularından ve caz vokalin babalarından sayılabilecek ve varlığı genç sanatçıya destek olan efsane Jon Hendricks’in eşlik ettiği “One Mint Julep” kadar belirgin değil. Hendricks aynı zamanda sözlerini kaleme aldığı bir Randy Weston bestesi ile albüme adını veren şarkıda yer alıyor.

Kimsenin ikilinin eğlenceli antik lirikler içinde, hareketli ileri-geri vocalese’leri eşliğinde boğuşmalarının açık mutluluğunun yansıdığı neşe dolu “One Mint Julep” parçasını yüzünde gülümseme olmadan dinlemesi mümkün değilmiş gibi gözüküyor.

“Daha genç bir şarkıcı olarak, ne zaman Jon gibi biriyle vakit geçirme fırsatı elde etsem bunu alçakgönüllü buluyorum.” diyor Vasandani. “Jon harika bir ruha sahip ve çok açık ki nasıl iş birliği yapacağını biliyor; ama şoför koltuğunda o oturacaktır; çünkü o Jon Hendricks. Kendimi bu gezintiden keyif alırken buldum. O ivmeyi arttırıyordu ve şanslıydım ki onun yanındaydım, arkasında değildim.”

Alçakgönüllülüğünü bir kenara bırakırsak Vasandani 89 yaşındaki ustayla fikir tartışmalarında oldukça yetkili ve yeterli; ama o farklı yeteneğini albüm için kaleme aldığı üç orijinal parçayla ortaya koyuyor. “Babes Blues” şarkıcının kız arkadaşına adanmış ve bu şarkı misafir sanatçılar John Ellis (tenor saksafon) ve Ambrose Akinmusire (trompet) tarafından seslendirilen heyecan verici sololara ve Vasandani’nin yükselen falsetto`larına soluklanmak için bir fırsat sunuyor.

“Flood”, albümdeki özellikle Asya, Pakistan ve Japonya’daki felaketlerden esinlenerek yazılmış en yürek parçalayan parça. “Şarkının sözleri benim kişisel tepkimdi.” diye açıklıyor sanatçı. “Bu doğal afetlerle ilgili haberlerden bilgi ediniyordum ve bu bilgiler benim kişisel hikâyeme ilham verdi. Sanatçılar olarak diğer insanların acılarını hissedip sahiplenmeye ve bunu ortaya koymaya çalışırız.”

Evrensel ve aynı zamanda çok kişisel bir bakış açısı ile (ikisi de çok sık olmak üzere), “Summer No School” gençlik aşklarını anlatıyor. “Şimdiki ile değil; ancak daha gençken sahip olduğunuz aşkla ilgili bir aşk şarkısı yazmak istedim. Müzisyenler daha çok şimdi yetişkin olarak nasıl hissettiğimizle ilgili konuşmayı tercih ediyorlar. Bu yüzden “Summer No School” kendi geçmişime gelişen bir sanatçı olarak değil de gelişen genç bir adam olarak bakmam için bana iyi bir fırsat verdi”

Albümdeki keyifli sürprizlerden biri ise Amy Winehouse’un klasik melankolik aşk şarkılarını hatırlatan ve Vasandani’nin sıcak ve son bir ağıt olarak yorumladığı “Love Is A Losing Game” parçası. “Aşk ve kayıp hakkında harika bir parça.” diyor sanatçı. “Bu temalar her zaman müziğimde ve yazılarımda yer bulur.”

Vasandani, seçtiği materyalle -parça yıllar önce yayınlanmış ve tutulmuş ya da hala zirveye doğru tırmanıyor olsa da- eninde sonunda kaynağına göre değil müzik ve sözlerle kurduğu bağa göre karar verdiğini söylüyor.

“Bu oldukça basit.” diyor Vasandani. “Ben modern bir insan ve şarkıcıyım ve standartların benim repertuarımda yeri var. Hepsi olmasa da bazı standartlarım çeşitli mesajlar içeriyor. Birçok düzeyde ulaşılabilen ve harika olan melodiler, hala dinlenmeye değerdir. Eğer ortada sıradanlığı ve geçmişte kalan, unutmayı tercih edeceğim bir devri hatırlatan bir şey varsa onu yapmamayı tercih ederim. Eğer “The Very Thought of You” gibi hala anlam ifade eden ve bir sanatçı olarak sizde yankı yaratan ve kendi hikâyenizi daha zengin bir şekilde ifade etmenizi sağlayan iyi bir şarkı varsa, ortada bir sorun yoktur."

Vasandani’nin “The Very Thought of You” yorumlaması onun albümdeki dışadönük ve ulaşılabilir tarzının altını çiziyor. Genellikle balad olarak çalan Vasandani, gruba daha fazla hareket katmaları için güvenirken, liriklerin oluşturulma sürecinde samimiyet sağlıyor. Bu istek ritim bölümüne hızlı bir nabız getiren Kendrick Scott’un (davul) eklenmesiyle birlikte hayranlık verici bir şekilde karşılanıyor.

Scott, Vasandani’nin uzun süredir ortakları olan ve her albümünde yer alan Jeb Patton (piyano) ve David Wong’a (bas) katılıyor. Healt Brothers Kuartet’te de birlikte çalan Patton ve Wong’un yakın dostluklarından da anlaşılan uzun bir geçmişleri var.

“Sadece çok iyi müzisyen olma özelliğine sahip kişilerle çalmak istemiyorum. Bunu söylediğim için şanslıyım ki birlikte çalıştığım tüm insanlar harika müzisyenler olmalarının yanı sıra yeni ya da var olan şeylere kendi imzalarını atmak konusunda oldukça açık fikirliydiler. Bu kişiler repertuarımızda uzun zamandır olan müziğe yeni bir soluk getirmeyi gerçekten biliyorlar ve bu, alçakgönüllülüğü ve her harika müzisyenin gerçekleştirmek zorunda olduğu bir bağlılığı gerektiriyor. Bunun lüks bir tarafı var. Yönelebileceğimiz her türlü yeniliğe açık olacakları konusunda onlara güveniyorum.”

Cazkolik.com / 08 Mart 2012, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.